webinfo

A+ A A-

Novi Bečej: Crveni krst delio pakete najugroženijima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_CKNB2018paketi.jpgU subotu, 15. decembra, osnovna organizacija Crvenog krsta u Novom Bečeju, organizovala je podelu paketa najugroženijim građanima.

 

Govoreći o ovoj podeli paketa, Rudolf Horvat iz Crvenog krsta Novi Bečej, rekao je: “Pomoć je namenjena, uglavnom, ugroženim stanovnicima sa višečlanim porodicama i penzionerima sa malim penzijama. Paketa imamo osamdeset. Nažalost, to je jako malo, ali gledamo da izađemo u susret ljudima koji su, zaista, najugroženiji. Paketi su dobijeni od pokrajinskih robnih rezervi i podeliće se u toku dana”. Svaki paket sadrži hranu, deset kilograma brašna i hemiju, odnosno, sredstva za higijenu. On je podsetio i da je septembra već organizovana jedna podela paketa jednokratne pomoći, ali da su to bili paketi iz republičkih rezervi kojih je, takođe, podeljeno osamdeset u Novom Bečeju. On je istakao i da lica koja se hrane putem narodne kuhinje, kao i lica koja su dobila paket u septembru nisu mogla da dobiju pakete ovom prilikom.

Što se tiče ostalih naseljenih mesta opštine Novi Bečej, pored osamdeset paketa u samom Novom Bečeju, pedeset paketa je namenjeno Novom Miloševu, četrdeset Kumanu i trideset Bočaru.      

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković