webinfo

A+ A A-

Matija Kovač novi predsednik upravnog odbora RK “Jedinstvo”

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_RKNB.jpgU sredu, 23. januara, za novog predsednika upravnog odbora rukometnog kluba “Jedinstvo” izabran je Matija Kovač.

 

Kako Kovač ističe, njegov izbor je posledica neopozive ostavke koju je podneo dosadašnji predsednik upravnog odbora, Dragana Vijatova, koji je sedam godina bio na ovoj funkciji. “U tom periodu, klub je, praktično, od najnižeg ranga takmičenja stigao do drugog ranga u našoj zemlji, Super B rukometne lige, i verujem da se gospodin Vijatov umorio pošteno za tih sedam godina i moram da mu čestitam na jednom dobrom radu i stabilnim osnovama kluba. Retko je da kada predsednik napusti klub nema dugovanja, u pozitivnom je saldu. I, zaista, rukometni klub dobru budućnost i perspektivu, ali smo ušli u jedan vakuum u pripremnom periodu gde nismo imali rukovodstvo” rekao je Kovač istakavši i da ne očekuje da će biti predsednik upravnog odbora na duže vreme, već samo koliko je potrebno da se klub stabilizuje. On je dodao i da je jedina mana što su u proteklih sedam godina izgubljene mlađe selekcije u radu i treniranju i da upravo u toj oblasti predstoji najveća borba za budućnost kluba.   

Govoreći o drugoj polusezoni, Matija Kovač je rekao: “Nama je prioritet i apsolutni cilj opstanak u ovom rangu takmičenja. Realne šanse postoje, iako, zauzimamo treće mesto, jedno mesto smo ispred zone ispadanja, ali realne šanse postoje. Zato je potrebno do kraja februara da se intenzivno radi, da konsolidujemo igrački kadar i da organizaciono, finansijski i marketinški završimo konstrukciju za funkcionisanje kluba, a nije tajna da rukometnom klubu godišnje fali oko milion dinara mimo budžetskih sredstava da bi se, u svakom smislu, ispoštovale sve obaveze kluba. Tako da, ovom prilikom, pozivam sve ljude dobre volje, ljubitelje sporta da se uključe u rad rukometnog kluba na, zaista, transparentnim osnovama i ako žele da svojim materijalnim i nematerijalnim doprinosom pomognu Novom Bečeju da ostane na mapi vrhunskog sporta jer rukometni klub sada ima “zlatnu generaciju” novobečejskih rukometaša i pitanje je kada ćemo opet imati ovakvu priliku da na mapi Srbije imamo rang takmičenja koji nosi prefiks super liga”       

Pored Matije Kovača u upravnom odboru rukometnog kluba “Jedinstvo” su još i Đorđe Vujackov, Dragan Vijatov, Goran Milojković, Srđan Glavaški, Bogosav Blažin i Igor Molnar, dok nadzorni odbor kluba čine Miroslav Macura, Dragoslav Ivančev i Tibor Almadi.       

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković