webinfo

A+ A A-

Crveni krst održao predavanje u Bočaru

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_CKBocar.JPGU četvrtak, 7. februara, u osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Bočaru, održano je predavanje o štetnosti duvana i duvanskog dima koje je, u saradnji sa ovom obrazovnom ustanovom, organizovao Crveni krst.

 

Povod održavanju ovog predavanja je Dan borbe protiv duvanskog dima koji se održava 31. januara, a osnovcima je o opasnostima koje vrebaju kao posledica upotrebe duvana govorila Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta.

Zadovoljan današnjim predavanjem je i Radovan Kovačević, predsednik osnovne organizacije Crvenog krsta Bočar, koji je rekao: “Danas se nalazimo u našoj Osnovnoj školi povodom Nacionalnog dana borbe protiv duvana, duvanskog tima i štetnosti toga toga kako bismo objasnili našoj deci zbog čega je to sve loše. Ovo sve odrađujemo u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i ovim putm bih hteo da se zahvalim i našoj sekretarki, Dunji Svirčev, koja je nova u ovom poslu i koja je našla vremena danas da uradimo ovo da bismo našoj deci približili zašto je duvan štetan i zašto to sve nije dobro pogotovo u periodu njihovog odrastanja

Dobra saradnja svih institucija je bitan preduslov da se mladi odvrate od štetnih navika sa čim se slaže i Dragana Karanović, direktorka osnovne škole “Dositej Obradović”, koja je ovo predavanje ocenila kao izuzetno značajno. “Naša deca već dugi niz godina sarađuju sa Crvenim krstom kao i škola, kroz razna predavanja i manifestacije koje organizuje Crveni krst. Učenici naše škole stvarno ozbiljno sagledavaju sve što se dešava oko nas, učestvuju u svim radionicama i u svim aktivnostima koje Crveni krst nama predoči i mi to podržavamo. Mi nemamo tako drastičnih slučajeva, osnovna je škola, manja smo sredina, što ne znači da ne vide i ne čuju, ali mislim da i roditelji i mi, nastavnici i prosvetni radnici, kao i kolege iz Crvenog krsta, moramo na sve moguće načine da pokušamo da im ukažemo na to da ne krenu tim stopama, da vode računa o svom zdravlju o svemu što je važno za njihov dalji život i napredak” kazala je Karanović.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković