webinfo

A+ A A-

Pedesete i šezdesete godine oživele u Klubu za dnevni boravak

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_JubilejKlub2019a.jpgPedesete i šezdesete godine dvadesetog veka u Jugoslaviji doba su kada stasavaju prve posleratne generacije. Tih godina, slušala se rok muzika koja je tada tek u začetku, pila se čuvena “Kokta”, a omladinske radne akcije bile su u punom jeku. Na vrhuncu popularnosti bio je Đorđe Marjanović, “Bitls-manija” je zahvatila i jugoslovensku omladinu, a mini suknja je zauzela svoje mesto u svetu mode. Prema mišljenjima mnogih, generacije koje su se u to vreme rađale i živele spadaju u one koji su imale najduži period mira i stabilnosti u svojim životima.

 

Upravo te decenije bile su tema druženja i svojevrsne žurke koja je organizovana u Klubu za dnevni boravak penzionera pri Domu za odrasla lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”. U sredu, 13. februara, u prostorijama Kluba okupilo se više od četrdeset članova koji su doneli sa sobom odeću i modne detalje, ali i razne druge stvari koje ih podsećaju na period pedesetih i šezdesetih godina minulog veka.
Pre samog početka, Cecilija Šajber i Vesna Banjac održale su kratku prezentaciju tokom koje su se okupljeni podsetili tog doba i ljudi i događaja koji su ga obeležili. Pričalo se o muzici, modi, o duhu tog doba, ali i o Josipu Brozu Titu i studentskim protestima 1968. godine.
Ubrzo posle toga, razgovor je zamenjen muzikom i počela je prava žurka u stilu nekada veoma popularnih igranki kojih se mnogi od posetilaca sinoćnjeg druženja rado i sećaju.

Ovo je samo jedna od mnogih aktivnosti koje se organizuju u Klubu za dnevni boravak Doma “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” koji je, inače, nedavno obeležio sedamdeset godina postojanja i rada.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković