webinfo

A+ A A-

Stipendije za 43, uskoro proširenje broja stipendista

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_StipendijeNB2019.JPGU petak, 15. februara, u svečanoj sali opštine Novi Bečej, potpisani su ugovori o stipendiranju najboljih studenata sa teritorije opštine Novi Bečej koji su ispunili uslove konkursa koji je bio raspisan. Ove godine, njih 43 zadovoljilo je propozicije konkursa. I ove godine, opštinska stipendija iznosi 7.000 dinara mesečno za devet meseci, a studenti su bili u prilici i da se izjasne da li žele da im bude isplaćena sva odjednom ili u tri puta po tri mesečna iznosa.

 

Zamenik predsednika opštine, Branko Svilengaćin, istakao je da je ovo jedna od najprijatnijih aktivnosti lokalne samouprave, ali i podsetio da će biti prostora da se stipendira još dvanaest studenata. “Pokušavamo da pomognemo studentima i njihovim roditeljima kako bismo bar malo smanjili troškove studiranja i da prevaziđu taj izuzetno skup period što lepše i elegantnije. Ponoviću još jednom, ovo je sigurno jedna od lepših aktivnosti nas kao lokalne samouprave zato što ulažemo u ljude što je izuzetno važno, ulažemo u budućnost i u obrazovanje. Valja naglasiti da smo voljni da podelimo još dvanaest stipendija, pošto smo prošle godine dali pedeset i pet, pa da nam to ostane kao standard. Ponovićemo konkurs za dodelu opštinskih stipendija. Komisija je već izradila nove kriterijume koji će biti stavljeni pred Skupštinu opštine Novi Bečej, tako da ćemo nakon sledeće sednice Skupštine koja se planira za mart objaviti novi konkurs. Zato pozivamo one koji ovog puta nisu dobili stipendiju da pogledaju uslove konkursa i ukoliko ih ispunjavaju da ponovo konkurišu kako bismo podelili još tih dvanaest stipendija” rekao je Svilengaćin. On je iskoristio ovu priliku i da pozove mlade akademce da se, po okončanju studija, vrate u opštinu Novi Bečej i da doprinesu njenom razvitku. “Mi koji smo to uradili napravili smo izbor da se vratimo u svoju lokalnu sredinu, da pokušamo da ovde stvorimo bolje uslove, odnosno uslove da ljudi ovde ostanu. Meni je to bila prva rečenica koju sam rekao ovom prilikom da bih najviše voleo kada završe svoje studije, da se vrate ovde. Budućnost je svakako i u privatnim kompanijama, agencijama, dakle, u svemu što može da razvije Novi Bečej kao sredinu” zaključio je Branko Svilengaćin.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković