webinfo

A+ A A-

Turistički potencijal predstavljen u Sofiji i Kakuču

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_TONB2019Bugarska_o.jpgTokom vikenda koji je za nama, Turistička organizacija opštine Novi Bečej učestvovala je na sajmu turizma koji je održan u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

Na samom početku te manifestacije, u četvrtak, 14. februara, u delu programa posvećenom vinu, predstavljeno je vino Muskat Krokan koje je karakteristično za opštinu Novi Bečej, dok je narednog dana promovisana celokupna turistička ponuda opštine Novi Bečej. Kako ističe Saša Dujin, direktor Turističke organizacije, akcenat je stavljen na muzeje, Slano Kopovo, ali i Araču.

Tog prvog dana sajma, 14. februara, promovisali smo vino krokan kao posebnu vrstu vinove loze, kao posebnu vrstu grožđa tipičnog samo za naše podneblje da bismo drugi dan, odnosno, 15. februar, iskoristili kao opciju da se promovišemo zasebno, dakle, da uradimo jednu kompletnu promociju turističke ponude opštine Novi Bečej, sa akcentom na sva tri naša muzeja, Slano Kopovo i Araču i naravno gastro turizam. Oba dana promovisali smo i hostel Stara vranjevačka opština, koji planiramo da početkom sledećeg meseca zvanično i otvorimo za posetioce kao bajk frendli hostel namenjen biciklistima i ne samo biciklistima koji prolaze kroz Srbiju koji trenutno nemaju opciju gde da svrate, da poprave svoj bicikl, da ga servisiraju i predahnu, zamene gumu ili tako nešto, a mi smo to sve obezbedili” rekao je prvi čovek Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

On je iskoristio priliku i da skrene pažnju na to da su turistički potencijali, istovremeno sa sajmom u Sofiji, promovisani i u Kakuču, mestu nedaleko od Budimpešte. Kako kaže, delegaciju je predvodio Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine, a učestvovali su i članovi turističke organizacije “Arača”. U fokusu predstavljanja bio je “Srednjevekovni vikend na Arači” koji će biti održan 22. juna. “To je izazvalo poprilično interesovanje i očekujemo ove godine barem upola više ekipa prijavljenih iz same Mađarske, a to će nam negde biti i osnova, sve ovo što smo radili proteklog vikenda u Sofiji i u Kakuču, za prezentaciju na sajmu u Budimpešti u istom periodu kada je i Beogradski sajam. Na oba sajma, kao nove destinacije, promovisaćemo stazu zdravlja i stazu ljubavi, kao i klupe za zaljubljene, aktivni odmor tokom leta i hostel u Staroj vranjevačkoj opštini uz ostale naše destinacije. Ono što je Bugare i sve turističke agencije najviše privuklo jesu Velikogospojinski dani, manifestacija koja je privukla kao i mnoge u Srbiji, pa ove godine očekujemo sigurno i prve goste iz Bugarske” zaključio je Dujin.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković