webinfo

A+ A A-

Kuglana ponovo radi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Kuglana.JPGU ponedeljak, 4. marta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, posetio je opštinu Novi Bečej i ovom prilikom prisustvovao svečanom otvaranju renovirane kuglane.

Pored svečanog otvaranja kuglane, Vladimir Batez i čelni ljudi opštine uručili su sportsku opremu fudbalskom klubu “Jedinstvo” i rukometnom klubu “Jedinstvo”.

Govoreći o današnjoj poseti, Batez je istakao da je Sekretarijat finansirao radove na rekonstrukciji kuglane u iznosu od četiri miliona dinara, ali da to nije jedina podrška koja će biti pružena opštini Novi Bečej. “Povod današnjeg okupljanja je veoma lep. Otvorili smo ovaj prelepi objekat koji smo zajednički finansirali. Pokrajinski sekretarijat je finanisirao opremanje ovog objekta sa četiri miliona dinara. Osim toga, u ovom momentu, realizujemo još jedan projekat, a to je izgradnja rukometnog terena u sklopu osnovne škole “Josif Marinković”. Tamo će, osim redovnog fizičkog vaspitanja, biti teren na kom su predviđena takmičenja radničke Olimpijade koju zajednički organizuju Bečej i Novi Bečej” rekao je Batez naglasivši i da njegov sekretarijat ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Novom Bečeju. “Pre nego što smo došli ovde, podelili smo i određenu količinu opreme sportskim klubovima, fudbalskom klubu “Jedinstvo” i rukometnom klubu “Jedinstvo”. Dodelili smo opremu za mlađe kategorije, a tokom današnje posete planirana je i poseta fudbalskom klubu “2. oktobar” u Kumanu” dodao je Batez.

Zadovoljan saradnjom sa pokrajinskim sekretarijatom je i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji se zahvalio sekretaru na poseti, ali i ukazao na cilj koji je opština sebi zadala u domenu sporta: “Ono što opština Novi Bečej planira u ovoj godini da uradi je ulaganje od preko sto miliona dinara u infrastrukturne objekte za sport, za školski sport. Predviđena je i rekonstrukcija male sale osnovne škole “Miloje Čiplić”, izgradnja fiskulturne sale sa tribinama u Bočaru, za šta su već obezbeđena sredstva u saradnji sa pokrajinskom Vladom, rekonstrukcija terena u školi “Josif Marinković”, rekonstrukcija hale sportova i još mnogo toga. Evo, kuglanu puštamo danas u rad, a sve u skladu sa obećanjima koja smo dali građanima”. On je podsetio da je Novi Bečej, svojevremeno, imao prvaka sveta u kuglanju, ali da i sada ima aktivnog prvaka sveta u kuglanju, te da baš zato ova kuglana ima ogroman značaj za Novi Bečej i Novobečejce. On je naglasio da je nabavka opreme koštala devet miliona dinara od čega je opština obezbedila pet, a pokrajinski sekretarijat četiri, a da je rekonstrukcija trajala nekoliko godina usled administrativnih poteškoća.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković