webinfo

A+ A A-

Zanimljive aktivnosti za mlade u okviru projekta “Uči i druži se”

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_RadioniceKZMNB2019.JPGKancelarija za mlade opštine Novi Bečej sprovodi projekat “Uči i druži se” koji je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport.

Kako ističe Ivana Dobožanov, koordinator javnih službi u opštini Novi Bečej, projekat je obuhvatao dve celine: “Projekat je podrazumevao dva dela - nabavku opreme i programske aktivnosti. Nabavka opreme odnosila se na nabavku projektora i platna i flip čart table jer je, prosto, ta oprema neophodna za većinu radionica, odnosno, nekih edukacija radioničarskog tipa. Što se tiče programskih aktivnosti, one su se odnosile na tri teme. Prva je sport, odnosno, organizovanje javnog časa u vidu treninga. Želeli smo mladima da približimo značaj bavljenja sportom, značaj rekreacije i da promovišemo zdrave stilove života. Druga tema su obuke za pisanje CV i motivacionog pisma i jedna radionica o grafičkom dizajnu. Te obuke su namenje srednjoškolcima. Treća tema je vezana za ono što smo mi, među nama, nazvali “zanimljiva geografija” i odnosi se na predstavljanje nekih zanimljivih država i njihovih obeležja”.

Ivana Dobožanov je istakla i da je značajno da su sve aktivnosti osmislili i sproveli mladi, kao i da je ostvarena značajna saradnja između Kancelarije za mlade i drugih relevantnih institucija u opštini Novi Bečej. Ona je dodala i da je naročito bitan domet radionica o pisanju CV i motivacionog pisma budući da su maturanti upravo u dobu života u kojem će im te veštine i trebati kako u daljem toku školovanja, tako i u procesu traženja posla.

Radionicu vezanu za upoznavanje različitih država i njihovih kulturnih obeležja održanu u OŠ “Miloje Čiplić” vodila je Tagra Banjac koja je, ovom prilikom, rekla: “Imala sam slobodu da sama biram zemlje, tako da sam se odlučila za četiri zemlje sveta. To su Meksiko, Tunis, Španija i Kina. Odlučila sam se za te zemlje jer mislim da iako znaju neke stvari vezane za njih, neke koje sam odabrala i ne znaju kao što su neke tradicije i običaji. Svaku zemlju sam radila po šablonu. Prvo sam im predstavila zastavu i neke odrednice koje mogu da ukažu na koju zemlju mislim i, onda sam prešla preko hrane, znamenitosti, glavnih gradova i nekih muzeja i tako dalje do tradicije i običaja za koje nisu čuli”.

Javni čas sporta održaće se na gradskom stadionu FK “Jedinstvo” dok će radionice za srednjoškolce biti u prostorijama Srednje škole Novi Bečej.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković