webinfo

A+ A A-

I deca uče o poplavama

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Decauce.jpgPosle nedavno započetih radova na sanaciji nasipa “Ljutovo” u Novom Bečeju nastavljaju se projektne aktivnosti predviđene istim IPA projektom prekogranične saradnje sa mađarskim gradom Baja. Tako su danas počele radionice za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Novi Bečej gde su deca mogla da čuju nešto više o poplavama, opasnostima koje one nose, ali i ponašanju u slučaju da se one dese. 
Govoreći o projektnim aktivnostima, Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej i koordinator projekta, najavio je širenje edukacija i na druge ciljne grupe. "Nakon ovoga, najverovatnije sledeće nedelje, organizovaćemo po mesnim zajednicama predavanja za civile. Radi se o edukaciji civilne odbrane i zaštite o tome kako je potrebno ponašati se u slučaju poplava. Osim ovih edukacija, biće još i edukacije poverenika civilne odbrane i zaštite, a nakon toga ćemo ići, zajedno za gradom Bajom, u Mađarsku da sa istim tim poverenicima imamo i vežbe” rekao je Svilengaćin istakavši i da je ovo jedna od dvadesetak aktivnosti predviđenih projektom koji se realizuje do oktobra ove godine.
Radionice mališanima držala je Dunja Milankov, inženjer civilne zaštite, istakla je da je bitno edukovati decu o tome šta je potrebno raditi pre, posle, ali i za vreme poplave. “Osnovni koraci su da nisu u strahu, da se ne plaše i da slušaju nadležne institucije i spasioce” naglasila je Milankov. 
 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković