webinfo

A+ A A-

Nova trafo stanica u Kumanu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Kumanetrafo.JPGU utorak, 12. marta, postavljena je nova trafo stanica u radnoj zoni u mestu Kumane. U pitanju je projekat opremanja radne zone vredan sedam miliona dinara koji su zajednički realizovali opština Novi Bečej i Elektroprivreda Srbije.

 

Kako ističe Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, ovo je samo jedan od koraka u opremanju male radne zone u Kumanu, a sve sa ciljem privlačenja potencijalnih investitora. “Svako ko ima želju da investira, može biti i neko sa lokala, uopšte ne mora da bude strani investitor, biće obezbeđeni maksimalno korektni uslovi, po najnižoj ceni, obezbedićemo sve uslove da Kumane dobije novi život” rekao je Maksimović. On je dodao i da je ova trafo stanica namenjena radnoj zoni i javnoj rasveti, a da se za potrebe ostalih meštana Kumana rekonstruiše druga trafo stanica. Kao jedan od problema koji će ovim putem biti rešeni u skoroj budućnosti, on je naveo i problem osvetljenosti stadiona u Kumanu. Što se tiče ostale infrastrukture u radnoj zoni, prvi čovek opštine kaže: “Vodovod je stigao dovde. Kanalizaciju, nažalost, nema celo naseljeno mesto Kumane. U skladu sa potrebama potencijalnog investitora koga mi još nemamo u ovom trenutku, dajemo mogućnost i da se ovde nešto investira. Ukoliko bude potrebe, svakako smo tu na raspolaganju svima”.

Kako je istakao Stevica Cigulov, specijalista za investicije EPS distribucije Beograd, polovinu sredstava obezbedila je Elektroprivreda, a drugu polovinu opština Novi Bečej. Ugrađen je trafo od sto šezdeset kilovat ampera, a, ističe, lako se može zameniti i jačim, ako bude bilo potrebe.

Goran Stančić, sekretar saveta mesne zajednice Kumane, naglasio je da je veoma zadovoljan urađenim, ali i dodao da najteži deo, privlačenje investitora, tek predstoji. Prema njegovim rečima, prva faza je bila zaravnjivanje zemljišta i privođenje nameni, druga je bila izgradnja trafoa, treća će biti postavljanje javne rasvete. On je iskoristio priliku i da se zahvali lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža Kumanu.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković