webinfo

A+ A A-

Crveni krst organizovao opštinsko takmičenje o zdravlju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_CKPredavanjeNB2019.jpgU utorak, 26. marta, u prostorijama Crvenog Krsta u Novom Bečeju održano je opštinsko takmičenje “Šta znaš o zdravlju” čije teme su, ovog puta, bile vezane za period adolescencije i puberteta, a učenici osnovnih škola iz Novog Bečeja, Novog Miloševa i Bočara su se takmičili za plasman na takmičenje koje će biti održano u Novom Sadu 10. aprila.

 

Dunja Svirčev, sekretar Crvenog Krsta, zadovoljna je ovogodišnjim odzivom učenika: “Učenici starijih razreda, od petog do osmog, su pozvani da učestvuju i ove godine imamo četiri škole što je bolje nego prethodnih godina. Imamo onsnovnu školu “Dositej Obradović”, “Miloje Čiplić”, “Dr Đorđe Joanović” i osnovnu školu “Josif Marinković”. Svaka ekipa ima tri člana koja su prošla školska takmičenja. Ekipa koja osvoji prvo mesto predstavljaće našu opštinu na pokrajinskom takmičenju 10. aprila na SPENS-u, u Novom Sadu”.

Tročlani žiri koji je ocenjivao učinak takmičara činili su dr Tanja Neatnica i Maja Teofanovski iz Doma zdravlja Novi Bečej, kao i Živica Radin, predsednik opštinske organizacije Crvenog krsta. Tanja Neatnica je ovom prilikom istakla da su pitanja fokusirana na to kako deca shvataju pubertet i adolescenciju. “Jedna od tema je i značajna oblast mentalnog zdravlja mladih, prepoznavanje najvećih i najučestalijih problema i, ono što je meni kao lekaru značajno, njihov odnos prema higijeni, higijeni tela, higijeni uma i nešto malo o bolestima koje su sastavni deo puberteta, odnosno, sazrevanja polnih funkcija” rekla je Neatnica.

Plasman ekipa:

Prvo mesto - OŠ "Josif Marinković"
Drugo mesto - OŠ "Miloje Čiplić"
Treće mesto dele škole: Dositej Obradović iz Bočara i "Dr Đorđe Joanović" iz Novog Miloševa

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković