webinfo

A+ A A-

JP “Komunalac” počeo orezivanje suvih grana u parku

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_OrezivanjeNB2019.jpgRadnici javnog preduzeća “Komunalac” izašli su u ponedeljak, 8. aprila, na teren, u gradski park u Novom Bečeju, kako bi uklonili suvo granje sa drveća.

 

Govoreći o ovome, Sofija Blažin, pejzažni arhitekta u JP “Komunalac”, rekla je: “Imali smo ovde jednu intervenciju na ova dva bora. Prilikom zadnjeg duvanja vetra, odlomile su se dve grane tako da smo to sada sanirali, odsekli i ostaje nam da vidimo da li ima ovde, u parku, još neka grana koja je suva i koju bi trebalo ukloniti”. Ona je istakla i da je sada pravo vreme za orezivanje budući da rane koje nastaju prilikom orezivanja mogu brže da zacele, te da zimsko orezivanje može dovesti do veće štete od insekata i gljivica. Prema njenim rečima, orezivanjem će se “Komunalac” baviti tokom ove nedelje, a predstoji im i sanitarna seča po nalogu komunalne inspekcije.
Orezivanje je značajno ako imamo neki problem. Ali, orezivanje čisto radi orezivanja je problem jer svako orezivanje može da dovede do uništavanje drveta. Čim napravimo neku ranu na drvetu, tu počinju da napadaju gljivice, bube, počinje da slabi. Što manje orezivanja, to bolje” zaključila je Blažin.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković