webinfo

A+ A A-

Obeležen 57. rođendan Srednje škole Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_75GodinaSrednjeNB2019.jpgU utorak, 16. aprila, svečanim programom u novobečejskom Domu kulture obeležen je 57. rođendan Srednje škole u Novom Bečeju.

 

Bogat program koji su zajednički pripremili učenici i profesori ove škole trajao je nešto više od sat vremena i pobrao velike simpatije publike. Smenjivali su se skečevi, scenski prikazi, muzičke numere, ali i nastupi folklora i benda “Amebe”. Posebno iznenađenje bio je skeč o ponašanju u školskim klupama koji su pripremili profesori škole kao deo programa. Ovom prilikom, nagrađeni su i najuspešniji učenici i učenice srednje škole za svoje uspehe na sportskim, umetničkim i akademskim takmičenjima.

Govoreći o programu, Anita Bojić Perkin, direktor Srednje škole, rekla je: “Ove godine smo pripremili iznenađenje za gledaoce i za učenike i nastavnike koji nisu bili upućeni u to. Učenici i nastavnici su u skeču zamenili uloge, pa su se nastavnici okušali u ulogama učenika. Nije bilo teško. Bilo je to prijatno iskustvo”. Bojić Perkin je istakla i da je Srednja škola Novi Bečej danas jedna savremena škola koja nudi mnogo kvalitetnih sadržaja. “Danas ste mogli videti deo naših mogućnosti i veština, znanja i umeća. Imamo razne sekcije pored muzičke, bibliotečke, sekcija srpskog jezika i književnosti i matematičke. Takođe, imamo i bend, a, inače, naša škola se u mnogome i osavremenila, tako da je sada nastava interaktivna i pruža velike mogućnosti učenicima” rekla je direktorka Srednje škole.

Osim programa u pozorišnoj sali, srednjoškolci su organizovali i svojevrsnu prezentaciju u galeriji “Selo” Doma kulture. Tamo su predstavljeni radovi mladih tehničara mehatronike koje oni prave u okviru predmeta Preduzetništvo, a pod pokroviteljstvom predmetnog profesora, Verice Dujin. Predstavljeni su robotska ruka, robotizovani pauk, kao i uređaj za merenje temperature i vlažnosti vazduha u prostoriji. Svi uređaji su konstruisani i izrađeni u Srednjoj školi u okviru nastavnih aktivnosti.

U galeriji “Selo” su, osim mehatroničara, svoje radove predstavili i članovi bibliotečko-informatičke sekcije koji su snimili tri kratka filma, grafički radovi učenika koji pohađaju smer posvećen dizajnu tekstila i odeće, a izloženi su i radovi prikupljeni u okviru foto konkursa kojim je rukovodila profesorka Jelena Pauljev.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković