webinfo

A+ A A-

Sportska olimpijada radnika Vojvodine poslednjeg vikenda u junu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_SO2019.jpgU četvrtak, 25. aprila, pored sednice skupštine opštine Novi Bečej, održana je i sednica opštinskog veća.

Ovog puta, većnici su se bavili samo jednim pitanjem: programom i finansijskim planom 12. Sportske olimpijade radnike Vojvodine koja će se održati 28., 29. i 30. juna u Novom Bečeju, Bečeju, Bačkom Gradištu i Senti.

Predsedavajući opštinskog veća, predsednik opštine, Saša Maksimović, rekao je posle sednice: “Danas je donet plan da bismo mogli da uradimo sve u skladu sa zakonom. Da bismo raspisali javne nabavke i za obezbeđenje i za održavanje manifestacije. Očekujemo zaista fenomenalnu manifestaciju u Novom Bečeju uz podršku pokrajinske vlade, gospodina Mirovića i gospodina Bateza. Pripremili smo skoro sve terene. Ostalo je samo da se uradi bič volej teren na stadionu. Ostalo je sve, manje više, ne pripremljeno, nego i rekonstruisano”. On je, u tom smislu, istakao rekonstruisanu fasadu fiskulturne sale osnovne škole “Miloje Čiplić”, novi parket u sportskoj hali, teren u osnovnoj školi “Josif Marinković”, rekonstrukciju kuglane u Novom Bečeju, ali i uređenje kanala Dunav-Tisa-Dunav. “Tu smo spojili dobro i korisno i lepo. Ne samo što će se održavati takmičenje u pecanju Sportske olimpijade radnika Vojvodine, nego smo i pročistili kanal zajedno sa preduzećem “Vode Vojvodine”. To je bilo zajedničko finansiranje. Osam miliona je dala lokalna samouprava, osam miliona “Vode Vojvodine”. U okviru čišćenja atmosferske mreže prvo nam je bilo potrebno da očistimo DTD kanal, ali smo, paralelno sa tim, uradili jedan lep plato. Vidim dosta pecaroša već sada da koriste i mislim da je to bio pun pogodak, u svakom slučaju”, rekao je predednik Maksimović.

Otvaranje 12. Sportske olimpijade radnike Vojvodine predviđeno je za petak, 28. jun u 19 i 30 časova u Novom Bečeju, dok će ceremonija zatvaranja biti u Bečeju u nedelju, 30. juna. Pored sportskih dešavanja, u Novom Bečeju je za subotu, 29. jun, predviđen i koncert grupe “Riblja Čorba”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković