webinfo

A+ A A-

Počeo drugi modul obuke poverenika civilne zaštite

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Poplavepredavanje.jpgU sredu, 8. maja, počeo je drugi modul seminar posvećen obuci poverenika civilne zatite u okviru projekta prekogranične saradnje “Povećanje efikasnosti zaštite od poplava u opštini pomoću pametnog merenja - Prevent Flood Sustainably” koji zajedno realizuju opština Novi Bečej i mađarski grad Baja.

 

Ovom prilikom, Branko Svilengaćin, koordinator ovog projekta, rekao je: “Jedan od projektnih zadataka jeste obuka poverenika civilne odbrane i zaštite. Osim poverenika, mi smo obučavali i građane po mesnoj zajednici, kao i đake u osnovnim školama. Međutim, ovo su nam najvažnija i najdugotrajnija predavanja. Tri turnusa, tri meseca po tri dana. Danas taj drugi turnus počinje, a ostaje nam još jedan u junu. Civilna odbrana i zaštita je kod nas izuzetno loše razvijena i organizovana tako da je nama ovo predavanje izuzetno važno kako bismo poverenike upoznali sa mogućim rizicima i svim ostalim stvarima koje potom slede”. 


Tanja Dulović, profesor narodne odbrane, saglasila sa tim da je stanje u oblasti civilne zaštite kod nas prilično loše. “To je u poslednje vreme dosta zanemareno, a kao što sami znate, nas ne zaobiđe nijedna vanredna situacija. Poverenici civilne zaštite imaju izuzetno značajnu ulogu, oni su ti na koje građani treba da se oslone, treba da slušaju njihova uputstva. Znači, treba da imajju poverenja u njih da će oni doneti tačne odluke i procene. Poverenici su oni koji su neposredno zaduženi za kontakt sa građanima” rekla je Dulović. Ona je istakla i da su današnje teme posvećene konkretnim postupcima građana u vanrednim situacijama, a akcenat je stavljen na poverenike civilne zaštite upravo zbog njihovog značaja.

Ukupna vrednost ovog projekta je 938.462,48 eura, od čega je 797.693,10 eura doprinos EU (IPA). Projekat se realizuje u periodu od oktobra 2017. do septembra 2019. godine dok je cilj organizovanja obuka povećanje kapaciteta opština Baja i Novi Bečej u oblasti prevencije i zaštite od poplava.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković