webinfo

A+ A A-

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_CKKrv05.jpgU četvrtak, 9. maja, održana je redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Bečeju.

Iako su poslednjih nekoliko meseci održane već tri akcije, i ova se pokazala kao uspešna. Tako se današnjem pozivu humanosti odazvalo četrdeset ljudi, od čega je krv dalo trideset i šest. Četvoro je odbijeno iz medicinskih razloga, a dvoje je krv dalo po prvi put.

Kako se ističe u Crvenom krstu koji zajedno sa zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje ove akcije, krv je uvek potrebna, a predstoje nam i letnji meseci kada, po pravilu, krv bude i najpotrebnija, ali i krize u snabdevanju zalihama krvi budu najčešće.

Ovog puta, predstavnici Crvenog krsta Novi Bečej posebno su se zahvalili pekari “Evropa” i industriji mesa i mesnih prerađevina “Promes” na donaciji kojom su podržali današnju akciju i zahvaljujući kojoj su obezbeđeni sendviči za sve davaoce.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković