webinfo

A+ A A-

Predavanje o bezbednosti na maturskoj večeri za srednjoškolce

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Maturantibezbednost.jpgU četvrtak, 9. maja, u svečanoj sali skupštine opštine Novi Bečej, održano je predavanje namenjeno maturantima Srednje škole Novi Bečej čija tema je bila bezbednost tokom proslave maturske večeri.

O opasnostima i izgredima koji se najčešće dešavaju u ovakvim prilikama, maturantima su govorili predstavnici policijske stanice u Novom Bečeju, a posebna pažnja posvećena je i opasnostima u upravljanju vozilima pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kao što su droge i alkohol. Maj i jun su meseci kada učenici završnih razreda privode kraju svoje srednjoškolske dane, ali i vreme kada su česte proslave tog momenta kada se, simbolično, stupa u svet odraslih, ali i kada su mladi u sitauaciji da u većoj meri konzumiraji alkohol, a neretko, i opojne droge što sve utiče na bezbednost kako njih samih, tako i drugih ljudi iz njihovog okruženja.

Govoreći o današnjem predavanju, Anita Bojić Perkin, direktor Srednje škole, rekla je da je ovakav vid edukacije mladih višegodišnja praksa: “Svake godine postoji dogovor između policijske stanice u Novom Bečeju i Srednje škole kao jedna od planiranih aktivnosti da se održi predavanje o bezbednom ponašanju maturanata za vreme maturske večeri, pa smo se tako i ove godine sreli u skuštinskoj sali i predstavnici policijske stanice su održali predavanje. Predavanje je izuzetno ozbiljno, ono obuhvata više tema, od zakonskih regulativa, javnog reda i mira, zatim posledice korišćenja opojnih sredstava kao i bezbedno ponašanje u saobraćaju”.

A da je predavanje naišlo na dobar odjek među srednjoškolcima potvrdila je i Grlica Golušin, učenica četvrtog razreda gimnazije: “Mislim da su svi shvatili koja je bila poruka ovog predavanja: da budemo pažljivi i odgovorni, pre svega, za sebe, ali i za druge. Ovo je sad bilo u susret maturi, ali mislim da je ovo korisno u kojoj god situaciji jer mladi smo, izlazimo, tako da nikad dovoljno ove priče”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković