webinfo

A+ A A-

Svečana akademija u čast sedameset godina Doma “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_70GodinaVasilijeOstroskiNB.jpgU ponedeljak, 13. maja, u pozorišnoj sali Doma kulture opštine Novi Bečej održana je svečana akademija povodom sedam decenija postojanja Doma za odrasla i starija lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”. Kako se moglo videti i čuti tokom akademije, ova ustanova je rasla i razvijala se u skladu sa potrebama svojih korisnika.

 

Magistar doktor Ljiljana Bognić, direktor Doma, istakla je da je ponosna što je deo ove ustanove, ali i da je ponosna na ovu svečanost koju su pripremili korisnici doma. Zahvaljujući se svima koji su učestvovali, ona je iskoristila priliku i da najavi sledeću aktivnost u godini jubileja, promociu monografije o Domu “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”. “Kao što smo najavili, biće promocija monografije. Zvaćemo uređivački odbor, ali i druge ljude koji su svojim prilozima ulepšali tu monografiju. Ja jesam mogla da dam neke osnovne činjenice, ali da nisam imala pomoć nekoliko stvarno divnih ljudi, mislim da ova monografija ne bi bila toliko topla već bi bila samo jedna od niza izdatih monografija sa nabrojanim činjenicama, podacima, imenima, datumima, međutim, zahvaljujući osobama koje su mi pomogle u radu, ova monografija je jedna topla ljudska priča o zaposlenima koji su od početka radili i o jednom broju korisnika koji je počeo život u domu” rekla je Bognić.

Celu priredbu režirao je i priredio Goran Aksentijević, diplomirani psiholog, koji je istakao da su sve domske sekcije bile uključene u realizaciju svečane akademije, ali i da se dosta dugo radilo na njoj. “Publika nas je ponela i ja se nisam nadao da ćemo sa ovakvom energijom da iznesemo predstavu. Na generalnoj probi, to se nije moglo naslutiti” rekao je Aksenitjević dodavši i da su u planu raznolike druge aktivnosti koje će u saradnji sa upravom Doma biti realizovane.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković