webinfo

A+ A A-

Predškolci posetili zubara u okviru Nedelje zdravlja usta i zuba

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Cikazuba.jpgU sredu, 15. maja, deca iz predškolske ustanove “Pava Sudarski” posetila su novobečejski Dom zdravlja, odnosno, stomatološku službu gde ih je doktor Branko Svilengaćin, specijalista dečije i preventivne stomatologije, upoznao sa tim kako izgleda zubarska ordinacija, čime se to zubar bavi, ali i zašto je bitno voditi računa o svojim zubima.

Povod poseti je Nedelja zdravlja usta i zuba, a organizovana je u saradnji sa Crvenim krstom Novi Bečej.

Doktor Svilengaćin je rekao ovom prilikom: “Nama je ovo nedelja zdravlja usta i zuba, treća nedelja maja, tradicionalno. Tako da smo obnovili saradnju sa zabavištem, pozvali ih da dođu na dečiju stomatologiju malo da taj neki tabu i taj neki strah kod klinaca razbijemo jednim grupnim radom, jednim predavanjem i nekim malim druženjem. Nedelja zdravlja usta i zuba je prilika da se podsetimo šta je važno za sveukupno oralno zdravlje. Mi je obeležavamo nizom aktivnosti, ovo je samo jedna od njih”.

Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, dodala je da su sva deca danas na poklon dobila četkice za zube koje su im zajednički obezbedili Crveni krs i humanitarni centar “Suncokret” kojem se ona, ovom prilikom, posebno zahvalila. “Sa mališanima smo porazgovarali o zdravlju zuba, o načinu pranja zuba o čemu ih je uputio doktor Branko Svilengaćin, nakon čega smo im podelili četkice kao nagradu za njihove crteže koje su nacrtali povodom nedelje dentalne higijene” rekla je Svirčev.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković