webinfo

A+ A A-

Uskoro radionice za osnovce u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_RadioniceG.jpgUčenici sedmih razreda OŠ “Miloje Čiplić” i OŠ “Josif Marinković” u Novom Bečeju učestvovaće u radionicama u okviru projekta “Znam, razumem i prihvatam razlike”, podržanom od Kancelarije za lјudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, a zahvaljujući konkursu “Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2019. godinu”.

Ovaj projekat realizuje udruženje građana “Obrazovni impuls” iz Bečeja u saradnji sa “Centrom za učenje i kulturu - Plenum” iz Novog Bečeja, i to na teritoriji obe ove opštine.

Radionice se tiču prava osoba sa invaliditetom i osoba romske nacionalnosti i njihova je funkcija promovisanje višeg nivoa tolerancije, poštovanje lјudskih prava i prihvatanje različitosti. Edukativni interaktivni program sprovešće se u dve faze: tokom maja i juna planira se upoznavanje učenika sa antidiskriminacijom, a tokom septembra sa inkluzijom. Mladi će na radionicama biti osposoblјeni da prepoznaju vrste diskriminacije osoba sa invaliditetom i osoba romske nacionalnosti i istovremeno će biti osnaženi za rešavanje istih problema u svojoj okolini, jer će im biti  izgrađena svest o prednostima tolerancije u društvu.

Radove nastale na radionicama učenici će izložiti u svojim školama u okviru Dečije nedelјe, koja se obeležava oktobra svake godine.

Više informacija o radionicama, njihovom toku i rezultatima moći ćete da pročitate na našem portalu u skladu sa odvijanjem aktivnosti.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković