webinfo

A+ A A-

Manifestacijom “Kad Tisa cveta” jedanaesti put slavili ljubav u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Tisacveta11.jpgEpitet najromantičnije novobečejske manifestacije (u širokoj lepezi koju opština ima u ponudi), već jedanaest godina nosi manifestacija “Kad Tisa cveta”.

U godinama koje su prethodile, dešavalo se da se manifestacija podudari sa nadaleko čuvenim “cvetanjem” Tise kada larve insekta zvanog Tiski Cvet izleću iz vode na svoj “svadbeni” let. Ovaj prirodni fenomen je i motiv oko koga je ova manifestacija pre jedanaest godina i koncipirana i kojim je insipirisana. Nažalost, ove godine je cvetanje reke izostalo, ali to nije sprečilo dobar provod i bogat program na obali reke 7., 8. i 9. juna.

Kako je istakla Nevena Subotić, PR mendažer manifestacije, posetioci su mogli da uživaju pravom banatskom ugođaju koji je uključivao vožnju karucama, ali popularni “Etno sokak” koji je organizovan na Keju. Pored toga, priređeni su i koncerti i druge aktivnosti, ali i ono po čemu je ova manifestacija prepoznatljiva: puštanje svećica niz Tisu uz simbolično zamišljenu želju. Ona je skrenula pažnju i na to da su podloge na kojima se nalaze svećice napravljene od testa, te, tako, ne predstavljaju opasnost za živi svet budući da se veoma brzo razgrađuju u vodi.

Subotić je istakla i da je poseban izazov ove godine predstavljao vodostaj Tise: “I pored svih teškoća u smislu organizacije, kada ne znate da li ćete orkestar moći da stavite na vodu kao ranijih godina što je i bio zaštitni znak manifestacije, kada ne znate koliko će voda porasti i odakle će ljudi moći da puštaju svećice, a, ipak, uđete u celu priču i to se pokaže kao dobro, to je ono što vas razlikuje od ostalih manifestacija”. Kako je ona dalje rekla, izazov za organizatore je da, iz godine u godinu, pripreme bogat program, ali i program koji sadrži novine i neke drugačije sadržaje nego ranijih godina. Prema njenim rečima, jedan od ciljeva ove manifestacije jeste i da se omogući kvalitetno provođenje vremena rasterećeno briga svakodnevice: “Ovo je manifestacija gde zaboravite na to sve i koja je upućena na to da vas okrene ka sebi i da vam kaže da zaboravite na to sve i da je najbitnija ljubav”.

Program manifestacije upotpunilo je i venčanje jednog mladog, bračnog para u subotu, baš na tiskoj obali i u sklopu manifestacije čime je ovaj mali festival ljubavi krunisan na najbolji mogući način.

A za one koji su petak i subotu proveli na manifestaciji “Kad Tisa cveta”, ali i sve druge koji vole takve aktivnosti, organizovano je i revijalno puštanje zmajeva. Ranijih godina, organizatori su pravili i takmičenje u puštanju zmajeva, ali u duhu relaksacije i uživanja, ove godine se odustalo od te prakse.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković