webinfo

A+ A A-

I OŠ “Josif Marinković” ispratila male maturante

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_JMmatura.jpgPrva polovina juna je, tradicionalno, vreme kada se maturanti, kako mali, tako i veliki, ispraćaju na sledeće stepenike školovanja, ali i rada i života, uopšte.

Kako je naš portal već pisao, osnovna škola “Miloje Čiplić” ispratila je male maturante u utorak,, 4. juna, a u ponedeljak 10. pridružila joj se i osnovna škola “Josif Marinković”.

Pred prepunom pozorišnom salom novobečejskog Doma kulture, mali maturanti su izašli, poslednji put kao razredi koje su pohađali, i pozdravili se sa svojim osnovnoškolskim danima. U svečanoj ceremoniji, pohvaljeni su i nagrađeni najbolji među njima, proglašen je đak generacije, a mali maturanti su iskoristili priliku i da se podsete zanimljivih zgoda i nezgoda iz svojih tek minulih đačkih dana.

Ove godine, najbolja učenica bila je Jelena Dujin koja nije krila svoje oduševljenje: “Osećaj je divan. Jako mi je drago zbog toga jer sam mnogo toga uložila, truda i rada. Nisam još sigurna šta ću upisati, ali, verovatno ću upisati neku gimnaziju, pa ću onda odabrati šta ću dalje studirati”. Ona je dodala i da će iz perioda osmogodišnjeg školovanja dugo pamtiti svoju razrednu koja je uvek bila tu za svoje učenike.

Kao i uvek kada su ovakve prigode u pitanju, maturanti su se potrudili da elegantnom odećom i odevnim kombinacijama pokažu važnost ovog momenta u njihovim životima. Jedan od njih je i Branislav Stojanov koji je rekao kako mu je najviše vremena bilo potrebno da nađe patike koje će se uklopiti u kombinaciju, ali i da su mu u pripremama za matursko veče najviše pomogali roditelji. On je rekao i da je teško izdvojiti samo jednu, već da ima mnogo dogodovština iz školskih dana koje će dugo pamtiti.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković