webinfo

A+ A A-

Srednja škola ispratila još jednu generaciju maturanata

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_SSmatura2019.jpgU sredu, 12. juna, Srednja škola Novi Bečej ispratila je još jednu generaciju svojih maturanata na životni put.

Kao i svake godine, maturanti su održali još jedan poslednji, svečani školski čas, prodefilovali centrom grada, a svečana dodela nagrada, pohvala i proglašenje đaka generacije održana je u amfiteatru nadomak Tise posle čega su maturanti proslavili svoje matursko veče u hotelu “Tiski cvet”.

Anita Bojić Perkin, direktor Srednje škole, poželela je maturantima mnogo sreće i uspeha u daljem školovanju i životu: “Danas smo siimbolično obeležili njihov odlazak u svet odraslih. Oni će sada graditi svoju budućnost. Poručili smo im da izgrade srećan svet, da budu bolji od nas, da se nikada ne predaju, da izaberu svoje puteve i, ukoliko bude prepreka i neuspeha, da to shvate kao izazov i kao pouku”. Ona je dodala i da su i ove godine nagrađeni najbolji učenici koji su postigli odličan uspeh i primerno vladanje sve četiri godine, zatim, vukovce koji su sve četiri godine imali petice iz svih predmeta, kao i one koji su se istakli u takmičenjima, na republičkim ili međunarodnim nivoima.

I ove godine, proglašen je najbolji učenik generacije, a tu titulu je ponela Jelena Pomorišac, maturantkinja gimnazije koja nije krila svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i naglasila da je potrebno mnogo rada da se dođe do toga: “Potreban je rad i kontinuitet koji držim od osnovne škole. Isticala sam se u oblasti književnosti i gramatike. Ponosna sam na sebe i ovo mi je došlo kao kruna na sav ovaj rad”. Ona je rekla i da iz Srednje škole Novi Bečej nosi mnogo lepih iskustava koja će dugo pamtiti, a, govoreći o planovima za budućnost, rekla je i da planira da upiše logopediju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Na kraju svečanosti, maturanti su pustili u vazduh balone ispunjene helijumom i poželeli želje za budućnost završivši tako, i na simboličan način, svoje srednjoškolske dane.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković