webinfo

A+ A A-

Među prioritetima opštine Novi Bečej obrazovanje i stanovanje Roma

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_JJovanovic1.jpgOpštinu Novi Bečej, u utorak, 11. juna, posetila je Jelena Jovanović, poslanica u skupštini autonomne pokrajine Vojvodine.

Ovom prilikom, održan je sastanak kome su prisustvovali predsednik opštine, Saša Maksimović, direktor Doma zdravlja, dr Žarko Đorđević, koordinator za romska pitanja, Renata Kamberović i zdravstvene medijatorke Ružica Dan i Mirjana Kiš. Teme sastanka ticale su se položaja Roma u opštini Novi Bečej, ali i trenutnih aktivnosti posvećenih poboljšanju njihovog položaja, pre svega, u oblasti integracije u društvu, obrazovanja i stanovanja naročito u vezi sa planovima uređenja romskih naselja u našoj opštini.

Jovanović je iskoristila priliku da se zahvali prvom čoveku opštine Novi Bečejna aktivnom uključivanju u rešavanje najvećih problema romske zajednice i sistemskom uticanju na poboljšanje položaja ove nacionalne manjine, pre svega u oblastima kao što su obrazovanje, stanovanje i zapošljavanje naglasivši i da opština aktivno učestvuje na konkursima pokrajinske vlade koji se tiču poboljšanja položaja romske zajednice poput onog vezanog za ustanovljavanje romskog koordinatora.

Usled priliva lica romske pripadnosti usled primene sporazuma o readmisiji u Domu zdravlja je angažovana još jedna romska medijatorka na čemu se poslanica Jovanović posebno zahvalila.

Nakon obilaska opštine Novi Bečej, Jelena Jovanović konstatovala je da je ova opština jedna od vodećih u srednjebanatskom okrugu po pitanju integracije romske zajednice. Ona je iskoristila priliku, na kraju svoje posete opštini, da se još jednom zahvali svim lokalnim institucijama zato što svakodnevno naporno rade kako bi poboljšali položaj Roma.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković