webinfo

A+ A A-

Predsednik Maksimović ugostio mlade na razmeni u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_MakedonciNB2019.jpgKao što je naš portal već pisao, u Novom Bečeju je u toku razmena mladih u okviru programa ERASMUS PLUS koji sprovodi udruženje građana Centar za celoživotno učenje - EDUFONS iz Novog Bečeja u partnerstvu sa udruženjem Inkluzija iz Ohrida, Republika Severna Makedonija.

 

Mlade koji su u Novom Bečeju od ponedeljka u petak, 14. juna, primio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, uz prisustvo predsednika skupštine opštine Novi Bečej, Milovana Baštovanova. Opštinski čelnici pozdravili su goste i predstavili opštinu Novi Bečej u najkraćim crtama. Kako je Maksimović naglasio, sličnosti između opština u Severnoj Makedoniji i Srbiji su velike, ali je izuzetno značajano da se mladi kreću i upoznaju osobenosti i drugih sredina. Ovom prilikom, opština je pripremila i simbolične poklone za sve učesnike razmene koji su se danas sreli sa prvim čovekom opštine Novi Bečej.

Ivana Ćuk iz udruženja EDUFONS zahvalila se opštini Novi Bečej i mesnoj zajednici Novi Bečej koji su podržali realizaciju programa razmene i dodala da se današnji susret sa predsednikom odlično uklopio u aktivnosti u okviru projekta za koji je podrška na lokalu od ogromne važnosti: “Podrška lokalne samouprave je veoma značajna. Ovi projekti uvek pretpostavljaju da postoji neko sufinansiranje i podrška lokalne zajednice. Mi smo dobili tu podršku kroz projekte koji se, inače, raspisuju za udruženja građana i to nam mnogo znači kako bi mogli sve da organizujemo kako treba. Takođe, mnogo nam znači i da mladi dođu u opštinu i da ih pozdravi neko od zvaničnika

Mladi su u okviru razmene obišli Araču, Slano Kopovo, upoznali se sa znamenitostima samog Novog Bečeja, a učestvovali su i radionici veza koju su održale žene iz udruženja žena iz Kumana, kao i u radionici pravljenja sapuna. Razmena traje do 18. juna.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković