webinfo

A+ A A-

Održan vikend sporta u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Vikends2019.jpgU subotu, 15. juna, na više lokacija u Novom Bečeju održan je vikend sporta, manifestacija koja već više godina promoviše sport, naročio među omladinom.

Tako su posetioci mogli pratiti takmičenja u muškoj i ženskoj košarci i muškom rukometu u Sportskoj hali; tekvondo, karate, kungfu-vušu i boks u gradskom parku; uličnu odbojku i tenis u centru grada; na stadionu - fudbal; a Dom kulture bio je domaćin takmičenjima u šahu i kuglanju. Posebna atrakcija bila je školica sporta u gradskom parku namenjena najmlađim posetiocima manifestacije. Prema procenama organizatora, ove godine je u sportskim takmičenjima učešće uzelo oko 1300 sportista svih uzrasta.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, prisutnim sportistima i gledaocima obratili su se Mladen Stojšin, generalni sekretar sportskog saveza Vojvodine, i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, a najmlađi članovi KUD “Bećarac” izveli su splet igara iz Banata.

Govoreći neposredno posle otvaranja, Saša Maksimović je rekao: “Drago mi je što ima toliko dece danas. Nadam se da će ova manifestacija, iako, sedma, u osmoj imati još više dece. Kao što znate, vikenda posle sledećeg nas očekuje Sportska olimpijada radnika Vojvodine. Dakle, Novi Bečej se stavlja na mapu, ne samo naselja koja imaju tradiciju kulturnih manifestacija, nego, konačno, i sporta. A, odakle krenuti sa sportom, nego sa najmlađima?”. Maksimović je istakao i da je najbitnije da se niko ne povredi i da pobeda nije najbitnija, već da je bitno učestvovati i zabaviti se.

Generalni sekretar sportskog saveza Vojvodine, Mladen Stojšin, pohvalio je aktivnosti koje sportski savez opštine Novi Bečej organizuje i sprovodi: “Nemaju svi sportski savezi opština ovakvu akciju. Ovo je jedna od većih akcija na lokalu. To je velika manifestacija koja okuplja veliki broj dece ne samo iz loptaških sportova, nego i iz borilačkih i drugih sportova. Ovo je veoma bitno za dalji razvoj sporta u vašoj opštini, ali i u celoj Vojvodini”.

 

U okviru vikenda sporta u Novom Bečeju izvšreno je žrebanje za predstojeću 12. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine koja će se održati u Novom Bečeju i Bečeju o 28. do 30. juna ove godine. U Novom Bečeju sportisti će se takmičiti u devet disciplina, a konačni rezultati žrebanja trebalo da se nađu na sajtu saveza “Sport za sve” tokom ove nedelje.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković