webinfo

A+ A A-

Crveni Krst odao priznanja najvrednijim davaocima krvi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_CKpriznanja.jpgGrađani opštine Novi Bečej su među najhumanijima u Vojvodini o čemu najbolje svedoči podatak da su prema procentu dobrovoljnih davalaca krvi u samom vrhu.

Naime, Novobečejci i Novobečejke su prvi u Banatu, a četvrti u Vojvodini po broju onih koji su se u 2018. odazvali pozivu humanosti.

Upravo ovo je bio jedan od razloga što je u nedelju, 16. juna, u Novom Miloševu organizovan prijem za davaoce krvi - jubilarce, odnosno, one koji su krv dali veći broj puta. Ovom prilikom, dodeljene su im plakete i priznanja, a najzaslužnijima, onima koji su krv dali sedamdeset i pet puta, priznanja je uručio predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog Krsta Novi Bečej, rekla je da je povod za ovo okupljanje bio Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, 14. jun i da je ovo prvi put posle više godina da su se davaoci iz cele opštine okupili na jednom mestu budući da je to rađeno po mesnim organizacijama. “Pozvani su svi oni koji su krv dali deseti, dvadeseti, trideset i peti, pedeseti i sedamdeset i peti put prošle godine. Iz mog iskustva, s obzirom na to da sam dobrovoljni davalac krvi i da sam danas dobila priznanje za deseto davanje, mogu reći da je dobrovoljno davalaštvo izuzetno korisno. Em učinite dobro delo za nekoga kome je život ugrožen, em se vi posle toga osećate toliko rasterećeno i lepo da se ja osećam kao da ću da poletim. I to je moj, lični motiv zbog kojeg dajem krv” rekla je Svirčev. Ona je dodala i da je od velikog značaja to što podršku aktivnostima Crvenog Krsta daje opština Novi Bečej i mesne zajednice čiji predstavnici su i prisustvovali svečanoj dodeli priznanja.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković