webinfo

A+ A A-

Bolji smo zajedno - slogan ovogodišnjeg Adrenalin parka

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Adrenalin2019.jpgU nedelju, 16. juna, u parku kod predškolske ustanove “Pava Sudarski” u Novom Bečeju, održan je šesti po redu Adrenalin park, splet različitih aktivnosti namenjen svim uzrastima, koji organizuje Centar za razvoj psihofizičkih i mentalnih sposobnosti “Buđinkan Dođo Novi Bečej“.

 

Kao i uvek, aktivnosti su bile raznovrsne i kretale su se od spuštanja zip lajnom i jahanja ponija, pa sve do zaranjanja u Tisu i streličarstva. Aleksandar Dujin iz “Buđinkan Dođo Novi Bečej” istakao je da je atmosfera odlična, što je veoma bitno, i dodao da je zadovoljan kako je Adrenalin park 2019 protekao: “Prezadovoljan sam. Vreme nas je poslužilo. Nema kiše, komarce smo rasterali od silnog trčanja okolo. Atraktivno kao i uvek. Tu su nam maseri koji opuštaju naše pratioce i instruktore. Zip lajn je uvek bila zvezda dešavanja. Roniocu su nam dole pored restorana gde se radi zaranjanje”. On je dodao i da svaki instruktor iz razloga bezbednosti sam određuje da li neko može da se okuša u određenoj aktivnost ali i da je ove godine odlučeno da niko mlađi od 18 godina ne može da zaranja u Tisu usled trenutne situacije sa vodostajem zbog koje bi moglo biti nebezbedno.

Ove godine, u Adrenalin parku su učestvovali i gosti iz Centra za pružanje socijalne zaštite grada Kikinde i Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Čoke sa svojim pratiocima. Direktorka Centra za apružanje usluga socijalne zaštite, Cecilija Šajber, rekla je da je Centar na poziv organizatora poslao šest svojih korisnika: “Bilo je zanimljivo. Imali smo neke koji su sami hteli da učestvuju, imali smo one koje smo morali malo i da ubeđujemo, ali naša najveća pobeda je naš mali Milan koji je, inače, korisnik kolica i koji je pokušao više aktivnosti i to veoma uspešno. Tako da smo mi veoma srećni što ovo pruža mogućnosti i onima koji ovakve stvari ne bi mogli da iskuse ni na kakav drugi način

A Nikolina Pantelić, koordinatorka usluge dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Čoke, rekla je da su se njeni korisnici okušali u skoro svim aktivnostima: “Probali smo sve aktivnosti, osim ronjenja, ali ćemo videti, možda i to isprobamo, pa ćemo reći utiske. Ovo je jako lepa prilika da se deca druže na otvorenom i da svi provedemo jedan lep dan, pa, ako budemo pozvani, naravno da ćemo se ponovo odazvati”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković