webinfo

A+ A A-

Vladimir Batez u Novom Bečeju: Infrastruktura je osnova razvoja sporta

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_BatezNB2019.jpgU sredu, 19. juna, opštinu Novi Bečej posetio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez.

 

On je, ovom prilikom, u pratnji čelnih ljudi opštine, posetio nedavno rekonstruisani sportski teren u osnovnoj školi “Josif Marinković”. Vrednost projekta koji su zajednički sproveli Pokrajinski sekretarijat i opština Novi Bečej je pet miliona dinara, a on je obuhvatao izgradnju rukometnog terena, tribina i zaštitne ograde, a rekonstruisan je i deo hodnika koji povezuje školu i fiskulturnu salu. Batez je istakao da je zadovoljan saradnjom sa lokalnom samoupravom u Novom Bečeju i rekao da su napori koje opština ulaže u izgradnju i razvoj sportske infrastrukture upravo na liniji onoga za šta se njegov sekretarijat zalaže: “Sportska infrastruktura je osnova razvoja sporta. Svi smo svedoci toga da su škole osnovna baza dece za bavljene sportom i ako ne stvorimo uslove da deca mogu da imaju adekvatne uslove i da ih usmerimo ka što boljim uslovima za sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja, a, preko toga, i da ih usmerimo ka takmičarskom sportu, mi nećemo imati rezultate koje smo imali proteklih decenija. Volimo da kažemo da je sport najbolji ambasador naše države, ali moramo da se vratimo u bazu i da sagledamo tu problematiku iz ugla lokalnih samouprava i škola i, u skladu sa mogućnostima, revitalizujemo školske objekte i fiskulturne sale”. On je dodao i da se njegov sekretarijat trudi da ravnomerno deluje na teritoriji cele Vojvodine, te da je, ne računajući tekuću, 2019. godinu, realizovano 190 projekata usmerenih ka školskoj sportskoj infrastrukturi. Vladimir Batez je podsetio i da je teren u školi “Josif Marinković” jedan od terena koji će biti korišćeni za vreme 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine koja se održava posednjeg vikenda u junu u Novom Bečeju i Bečeju, a koju je, takođe, podržao sekretarijat za sport i omladinu.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, zahvalan je na razumevanju i saradnji koje opština ima sa Vladom AP Vojvodine i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu. On je naglasio da se i opština trudi da ravnomerno ulaže u sport: “Trudimo se, što se sportske infrastrukture tiče, da rekonstruišemo, ne samo centar Novog Bečeja, nego i periferiju Novog Bečeja, ali i sva ostala naseljena mesta. U osnovnoj školi “Josif Marinković” rekonstruisan je jedan od dva terena, drugi je u dobrom stanju, a ovaj je dat, ne samo školi, već i celom ovom delu naseljenog mesta na korišćenje što znači da Vranjevo prvi put ima svoj sportski teren koji je upotrebljiv sa sve tribinicom gde mogu da se održavaju turniri i druge manifestacije”. Maksimović je rekao i da se nada da će u narednih mesec dana biti završena javna nabavka za izgradnju fiskulturne sale u Bočaru, te da će uskoro biti položen i kamen temeljac za njenu izgradnju u jedinom mestu u opštini koje nema fiskulturnu salu.

Da su i u osnovnoj školi “Josif Marinković” zadovoljni novim terenom, potvrdila je Maja Vidaković, v.d. direktora ove škole. “Nama je ovaj teren značajan jer deca koja pohađaju ovu školu nemaju mesto okupljanja. Dalji plan nam je da se postave reflektori i da teren bude otvoren celi dan, znači i kada nema nastave. Mi imamo dvosmensku nastavu, a posle toga, deca mogu da dolaze da se bave svim sportovima. Drago nam je što je teren renoviran”, rekla je Vidaković naglasivši i da školu pohađa 392 đaka od čega je veći broj dece iz socijalno ugroženih porodica zbog čega je još važnije pružiti im mogućnost kvalitetnog provođenja vremena.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković