webinfo

A+ A A-

Mesna zajednica nagradila tabletima najbolje učenike

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_MZtableti.jpgI ove godine Mesna zajednica Novi Bečej nagradila je najbolje učenike škola iz Novog Bečeja tablet računarima.

Devet učenika (po tri iz svake škole: “Miloje Čiplić”, “Josif Marinković” i Srednje Škole) koje su preporučila nastavnička veća preuzelo je svoje tablete u četvrtak, 20. juna u svečanoj sali Mesne zajednice, a uručio im ih je Vladimir Davidović, član saveta Mesne zajednice.

Obraćajući se mladim učenicima i učenicama, Davidović je podsetio na to da je znanje nešto što im niko ne može uzeti: “Ovo jeste mali gest i skroman poklon, ali ono što su oni ove godine naučili, mi bismo jako voleli da oni, jednog dana, primene u našoj sredini. To znanje koje su stekli u ovoj godini i koje će sticati u narednim godinama ne može niko da im oduzme, a lepo je i da to znanje bude nagrađeno

Nagrađeni učenici su postigli zavidne rezultate u protekloj školskoj godini, ali i pokazali veliko zalaganje kako u školi, tako i u vannastavnim aktivnostima. Jedna od njih je i Grlica Golušin koja je ove godine završila četvrti razred gimnazije u Novom Bečeju. Ona je učestvovala na većem broju takmičenja, plasirala se na okružno takmičenje iz srpskog jezika, na trećoj godini boravila u Sjedinjenim Američkim Državama na razmeni, a uz to je i volonterka Crvenog Krsta. Kako kaže, planira da upiše Pravni fakultet u Novom Sadu: “Ja ću upisati Pravni fakultet u Novom Sadu. Mogu reći da sam već spremna pošto prijemni nije previše težak. Dalje me zanima, svakako, neka društvena angažovanost i diplomatija, a videćemo gde će me put odneti”. Govoreći o nagradi koju je danas primila, ona je istakla da joj je veoma značajno što je nagrađena baš na preporuku profesora Srednje škole budući da to znači da su njen trud i zalaganje tokom srednješkolskih dana prepoznati od strane ljudi s kojima je i provela najviše vremena u tom periodu.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković