webinfo

A+ A A-

Poezija, proza, pesma i gluma u Klubu za dnevni boravak

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Domdruzenje_NB2019a.jpgKlub za dnevni boravak penzionera pri Domu za odrasla i starija lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju, u četvrtak, 20. juna, bio je domaćin još jednog zanimljivog druženja koje su organizovali članovi kluba. Ovoga puta, gosti druženja nazvanog “Druženje uz lepu reč” bili su članovi klubova iz Subotice i Zrenjanina, a učesnici u programu su se predstavili recitovanjem stihova, čitanjem proznih odlomaka, ali i aforizmima i kratkim scenskim prikazima. Mnogi članovi klubova daroviti su stvaraoci u različitim oblastima, pa su se mogle čuti lirske pesme, lucidni aforizmi vezani za politička zbivanja, pa čak i odlomci književnosti namenje deci.

 

Posebne simpatije svih učesnika pobrao je Vitomir Ćurčin iz Zrenjanina koji je čitao svoje aforizme inspirisane svakodnevicom. Kako kaže, ovim je počeo da se bavi tek u penzionerskim danima: “Kada sam otišao u penziju počeo sam da pišem priče, aforizme, kolumne. Dobijao sam nagrade na raznim konkursima. Poslednje sam nagrađen u Temišvaru na konkursu Banatske riznice. Do sada sam izdao dve knjige, a treća je na putu”. On je istakao i da su mu dnevna društveno-politička dešavanja nepresušan izvor inspiracije i materijala za pisanje.

Stojanka Mila iz Novog Bečeja piše već mnogo godina, ali svoja dela je počela da iznosi pred publiku tek kad je počela da učestvuje u aktivnostima Kluba za dnevni boravak. “Ima jedno sedam ili osam godina kako sam član i od onda, uz pomoć naše Vesne Banjac koja nas je lepo skupila i daje nam podstrek, pišem pesme kada osetim to i iznosim ih na susretima”, rekla je Mila naglasivši i da je veoma zadovoljna što se druženja i aktivnosti često organizuju i da je to prava prilika da se pesme i priče članova čuju.

Posle šarolikog programa, članovi tri kluba uživali su u neformalnom druženju uz muziku i ples posle čega ostaje samo da se dočeka sledeće ovakvo druženje.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković