webinfo

A+ A A-

Završena 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine; sledeći domaćin opština Ada

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_OlimpijadaZ.jpgU nedelju, 30. juna, svečano je završena 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine koja se ove godine održavala u Bečeju i Novom Bečeju.

U protekla tri dana, na sportskim terenima s obe strane Tise, takmičilo se oko 2.500 radnika u 19 disciplina, a program ovogodišnje Olimpijade zatvoren je svečanim spuštanjem olimpijske zastave na amfiteatru u Novom Bečeju i njenom predajom predsedniku opštine Ada, Zoltanu Bilickom, budući da je na sednici Olimpijskog komiteta za radnički sport i organizaciju 12. SORV odlučeno da će upravo ova opština biti domaćin sledeće Olimpijade, 2023. godine. Osim toga, na svečanosti zatvaranja dodeljena su i posebna priznanja, proglašena je mis ovogodišnjeg takmičenja, a uručena je i posebna zahvalnica opštini Novi Bečej za doprinos u organizaciji.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, zahvalio se svima koji su učestvovali, ali i istakao da je veoma zadovoljan time kako je ovogodišnja Olimpijada protekla. “Po svim ocenama, ovo je do sada bila najbolja organizacija. Novi Bečej je pokazao da ume da bude domaćin i da ume lepo da organizuje manifestacije. Nadam se da će svi odavde odneti lepe utiske i lepa sećanja iz Novog Bečeja što nama i jeste bio zadatak”, rekao je predsednik Maksimović. On je dodao i da nije sasvim zadovoljan izborom domaćina naredne Sportske olimpijade radnika Vojvodine. “Ne mogu da kažem da sam zadovoljan izborom Ade. Njima čestitam, naravno, ništa oni tu nisu krivi. Ne mogu da budem zadovoljan izborom za 2023. godinu s obzirom na to da je to trebalo da bude neka druga tema. Adi čestitam na izboru. Oni jesu zaslužili. Ponudili su više sredstava nego mi. Novi Bečej, nažalost, to nije mogao da isprati u tom smislu da daje tolika sredstva. Napravićemo mi to što smo krenuli i bez Olimpijade”, optimističan je prvi čovek novobečejske opštine.

 

Posle nastupa Zrenjaninske filharmonije u petak, 28. juna, u pratećem programu 12. Olimpijade radnika Vojvodine, u subotu, 29. na scenu u Novom Bečeju je izašla i poznata grupa “Riblja Čorba” kojoj je ovo bilo treće gostovanje u Novom Bečeju od 2014. godine kada su prvi put nastupali na Velikogospojinskim danima. I ovog puta, okupio se veliki broj fanova koji su uživali u muzici i stihovima čuvenog Bore i njegovih kolega iz benda. Ipak, to nije kraj zabavnog programa ove sportske manifestacije, pa će, tako, program biti završen nastupom grupe “Nervozni poštar” čime će, konačno, biti i završena 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković