webinfo

A+ A A-

Pioniri “Jedinstva” idu u Slovačku; pomoć stigla i od opštine i od građana

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_PioniriJedinstvo.jpgPioniri fudbalskog kluba “Jedinstvo” iz Novog Bečeja uspešno su priveli sezonu 2018/2019 kraju, a kruna njihovog uspeha ove godine biće učešće na turniru u Prešovu, u Slovačkoj.

Posle mnogo truda i akcije prikupljanja sredstava kako bi se mladi fudbaleri otisnuli na put, oni su u ponedeljak, 1. jula, krenuli u Slovačku. Pored velikog broja građana opštine Novi Bečej koji su podržali sportiste “Jedinstva”, podršku je pružila i lokalna samouprava koja je finansirala troškove puta, ali i obezbedila majice sa novim grbom opštine za učesnike turnira. Naši momci predstavljaće Novi Bečej u Prešovu, ali i Srbiju, budući da su jedini naš tim koji će učestvovati na turniru koji se održava od 2. do 7. jula.

Govoreći o podršci lokalne samouprave, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je da je opština finansirala troškove putovanja, a da su majice obezbeđene u saradnji sa JP “Komunalac”, i dodao da za ove mlade sportiste nije najbitnije da pobede, već je bitno omogućiti im da učestvuju. “Ja sam tu mnogo blaži nego što je uprava. Što se mene tiče, treba lepo da se provedu. Mladi su, deca su to, treba da vide malo sveta. S druge strane, ono što sam im ja dao kao zadatak jeste da budu ponosni na svoju opštinu, da je predstavljaju onako kako treba, ipak smo mi mala opština i “Jedinstvo” je mali klub, a tamo će igrati sa pionirima engleskog “Liverpula”. Ono što treba je da budu ponosni, da idu dignute glave i da predstavljaju svoju opštinu kako treba”, rekao je Maksimović.

Podršku pionirima FK “Jedinstvo” pružilo je i javno komunalno preduzeće “Komunalac” čiji direktor, Vladimir Radišić, je istakao da je ovo veoma značajno za mlade fudbalere: “Jako je bitno za našu decu da osete drugačiji mentalitet, da igraju sa decom iz raznih država. Na tom turniru učestvuje sto pedeset i šest ekipa i to će biti jedno veliko iskustvo za njih”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković