webinfo

A+ A A-

Počeo upis u srednje škole; u Novom Bečeju odličan odziv

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Upis1.jpgPočetak jula je vreme kada svršeni osnovci upisuju srednje škole, tako je ove godine, Srednja škola Novi Bečej organizovala upis u neki od svoji smerova u ponedeljak, 8. jula.

Sledeći krug upisa je već 11. jula, a svi koji su zainteresovani mogu prijaviti želje za upis u svojim matičnim osnovnim školama već danas.

Budućim novobečejskim srednjoškolcima na raspolaganju su gimnazija opšteg smera, smer tehničara mehatronike, kao i smer modni krojač na koje se upisuje po trideset učenika, ali i smerovi automehaničar i mehaničar privredne mehanizacije gde je predviđen upis po petnaest učenika.

Prema rečima Anite Bojić Perkin, direktorke Srednje škole Novi Bečej, u ovoj ustanovi su zadovoljni odzivom budućih učenika: “Najviše se učenika upisalo u smer automehaničar i mehaničar privredne mehanizacije, gde su i sva mesta popunjena. Takođe je veliko interesovanje za smer tehničar mehatronike gde isto ostalo još samo tri mesta. Modni krojač je neđto novo šti od ove godine imamo, takođe je i tu veliko interesovanje, ali ima još uvek mesta. Smer gimnazija opšti tip, takođe, ima još mesta, ali su učenici upisali i ovaj smer”. Ona je ovom prilikom istakla i da je u proteklom periodu Srednja škola uložila mnogo truda u promociju svojih smerova, ali i ukazala na to da je mnogo uloženo i u osavremenjavanje učionica i uslova rada, kao i na usavršavanje profesora koji rade u ovoj školi. Ona je dodala i da su se ove godine i učenici uključili u promociju: “Učenici su pokušali da otvore vrata i pokažu šta mi, zaista, ovde nudimo i šta sve učenici ovde mogu naučiti, tako da je to bio dobar korak koji se pokazao kao uspešan”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković