webinfo

A+ A A-

I opština nagradila đake generacije

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_DjaciG.jpgU sredu, 10. jula, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, ugostio je šestoro đaka generacije koji su ove školske godine završili svoje osnovno, odnosno, srednje obrazovanje.

Ove godine, najbolji su bili: Jelena Pomorišac, Jelena Sekulić, Jelena Dujin, Leona Milinski, Tara Šijan i Vuk Gajin, a svako od njih je dobio i po trideset hiljada dinara kao novčanu nagradu za postignut uspeh.

Predsednik Maksimović je istakao da je dobra stvar što je opština podigla iznos novčanih nagrada za 50% u odnosu na prethodnu godinu, ali i iskazao želju da se ovi mladi ljudi po okončanju svog obrazovanja vrate u opštinu Novi Bečej i doprinesu njenom razvitku. “Ono što imam običaj da govorim od kada sam postao predsednik opštine svim đacima generacije jeste moja iskrena želja da kada završe školu, bilo fakultete ili srednje škole, ukoliko se i dalje školuju imaju mogućnost da ih i opština stipendira, da im obezbedi prevoz, odnosno đačke karte, da im obezbedi đačke domove, ali je želja da se oni vrate ovde. Ovoj opštini će trebati pomoć, ovoj opštini trebaju mladi i moja želja je uvek, verovatno sam već dosadan, ali vratite se u Novi Bečej, treba nam pomoć”, zaključio je Maksimović.

Jedna od nagrađenih, Jelena Sekulić, istakla je da joj ova nagrada znači kako zbog njene novčane vrednosti, tako i zbog toga što su njen trud, rad i zalaganje tokom školovanja prepoznati i priznati. Ona je dodala i da je učenje i trud jedini pravi put ka ostvarenju bilo kog cilja.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković