webinfo

A+ A A-

Novobečejci i leti revnosni davaoci krvi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_DDKrv.jpgZalihe krvi često su veoma male u letnjim mesecima, te je i značaj akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovom periodu veoma velik.

Ipak, Novobečejci su svoju humanost još jednom dokazali na akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je u četvrtak, 11. jula, organizovao Crveni Krst Novi Bečej u saradnji sa Zavodom za transfuziju Vojvodine. Ovog puta, krv je dalo sedamdeset šest dobrovoljnih davalaca, od čega jedanaest prvi put, dok je devetoro odbijeno iz medicinskih razloga.

Doktor Vaso Kulidžan, lekar terenske ekipe Zavoda za trasnfuziju, zadovoljan je rezultatima današnje akcije: “Zahvaljujem se svima koji su se odazvali ovoj akciji. Mnogo znači, zaista, svaki dolazak svakog čoveka pojedinačno. Leto je, već godina su krize sa zalihama krvi u ovom periodu. Nažalost, to se sada pojavljuje i kod nas. U dosadašnjem periodu Novi Sad nije imao takvih problema, ali sada smo u obavezi da obezbedimo krv za celu Vojvodinu”. On je iskoristio priliku i da pozove sve koji su u mogućnosti da daju krv budući da to nekome može da znači razliku između života i smrti.

Jedan od najaktivnijih davalaca krvi u Novom Bečeju je i Ilija Mandić koji je krv dao sto petnaest puta. Kako kaže, mnogi ne žele da daju krv misleći da je to štetno za zdravlje, ali, prema njegovim rečima, to nije tako. “Mnogi su rekli da davanje krvi utiče na zdravlje. Ne, ne utiče. Ja nikakve tegobe nemam, a sto petnaesti put dajem. Nikakvu bolest nemam”, kazao je Mandić pozvavši, naročito, mlade osobe da dođu i daju krv i na taj način nekome pomognu.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković