webinfo

A+ A A-

Opasuljivanje 2019 - Bečejci skuvali najbolji pasulj

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Opasuljivanje19.jpgU subotu, 13. jula, na platou ispred marine Gradište, u Novom Bečeju, održana je još jedna novobečejska manifestacija “Opasuljivanje” u okviru koje se ekipe takmiče u kuvanju pasulja, a sve uz bogat muzički program za koji se pobrinuo Gradski orkestar BEUS iz Bečeja i prateće zabavne sadržaje.

 

Interesovanje je ove godine bilo veliko što potvrđuje i činjenica da se prijavilo i učestvovalo više ekipa nego prošle godine. To nam je potvrdio i Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, koji je rekao: “Konstatovali smo da je šezdeset pet ekipa prijavljeno, takmičiće se šezdeset dve, što je ozbiljno pomeranje u odnosu na prethodne godine. Ako uzmemo u obzir da je prošle godine bilo četrdeset i četiri ekipe, a sad šezdeset i dve, to je osamnaest ekipa više, otprilike, trideset posto više, ovako, ugrubo računajući. To je pokazatelj da dobro radimo posao”. Dujin je istakao i da je “Opasuljivanje” jedna od najvećih porodičnih manifestacija u Novom Bečeju, ali i da je ovo svojevrsna uvertira i priprema za “Velikogospojinske dane” koji se ove godine održavaju od 23. do 25. avgusta.

Žiri ovogodišnjeg “Opasuljivanja” koji su činili Aleksandra Blagojević, Šandor Ereš i Nadica Josimović nije imao nimalo lak zadatak da odabere i proglasi najbolji pasulj budući da je konkurencija bila jaka, ali, na kraju, kao najbolji je odabran pasulj koji je skuvala ekipa Turističke organizacije opštine Bečej. Nagradu je primio Nemanja Karapandžić, direktor ove organizacije, koji je ovom prilikom rekao: “Nismo se nadali ovoj nagradi. Pasulj je stvarno dobar, svako ko je probao, rekao je to isto, ali drago mi je i što je žiri isto odlučio da mi ponesemo prvu nagradu. Šta je potrebno za dobar pasulj? Prvo, treba voleti kuvati. Drugo, naravno, kvalitetni sastojci i treba vreme. Ne može ništa brzo, pa, kuso, što bi rekao naš narod. Treba polako i natenane kuvati”. Govoreći o organizaciji ovogodišnjeg “Opasuljivanja”, on je pohvalio rad Turističke organizacije opštine Novi Bečej rekavši da je u Novom Bečeju organizacija uvek na visokom nivou i dodao da turističke organizacije dva Bečeja uvek odlično sarađuju, a često i zajedno nastupaju i predstavljaju svoje turističke ponude.

Nadica Josimović, predsednica žirija, osvrnula se na rad žirija rekavši: “Mogu vam reći da je bilo teško. Bila je ozbiljna konkurencija. Mi smo se striktno držali propozicija koje smo dobili od Turističke organizacije. Gledali smo da meso bude dobro kuvano, da zrno bude celo i ocenjivali smo boju pasulja, naravno, i ukus. Mislim da su pobedili, zaista, najbolji”.

 

Pored takmičenja u kuvanju pasulja, za sve zainteresovane su osmišljeni i prateći programi i takmičenja poput malih sportskih igara ili takmičenja u jedenju banana. Ipak, najveću pažnju i publike, ali i učesnika, privuklo je takmičenje u brzom ispijanju piva gde je u jakoj konkurenciji pobedio kapiten ekipe TV Novi Bečej, Aleksandar Dragaš, koji je osvojio prvu nagradu - paket od dvadeset četiri limenke piva. Neposredno posle dodele nagrada, Dragaš je rekao: “Da se prijavim me je motivisalo da pokažem šta umem i šta znam. Nadam se da će tako biti i sa kuvanjem pasulja koji, mogu da priznam, kuvam prvi put na ovoj manifestaciji”. On je dodao i da će se, verovatno, prijaviti za takmičenje u kuvanju pasulja i naredne godine, kao i da mu nije bitno koje mesto će osvojiti “samo da je među prva tri”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković