webinfo

A+ A A-

Novobečejski “Edufons” učestvuje na još jednoj razmeni mladih

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_EdufonsNB.jpgNovobečejsko udruženje građana “Edufons - centar za celoživotno učenje” u minulom periodu imalo je više zanimljivih aktivnosti.

Predstavnici ovog udruženja učestvovali su na razmeni mladih u Ohridu, Makedonija, krajem prošle godine, a radilo se i ove godine, pa su, tako, mladi iz Makedonije, sredinom juna, boravili u Novom Bečeju u okviru projekta “Senses of Europe - Čula Evrope”. Ovaj niz projekata u okviru programa ERASMUS+ Evropske Unije nastavlja se razmenom u Verbaniji, u Italiji od 24. jula do 2. avgusta.

Ivana Ćuk iz udruženja “Edufons” pojasnila je o čemu se radi: “U pitanju je ERASMUS+ projekat “Together we live“ koji će se održati u Italiji. Grupa od četvoro mladih i vođe grupe će otputovati za Italiju, u Verbaniju. To je jedan lep gradić na jezeru Mađore. Pored Srbije u projektu će učestvovati mladi iz Italije, kao domaćinske zemlje, Belgije, Kipra, Grčke i Rumunije. Dakle, učestvuje ukupno šest zemalja i nadamo se da će biti lepo i zabavno”.

Govoreći o ciljevima projekta, Ćuk je istakla: “Projekat je usmeren na jačanje tolerancije među mladima i svesti o socijalnom uključivanju, tako da su sve aktivnosti orijentisane u tom pravcu i odvijaće se kroz zabavne radionice, uglavnom će se koristiti muzika, ples, teatar i sport”.

Ona je ovom prilikom istakla da su učesnici ove razmene mladi između 16 i 20 godina, te da ovog puta neće ići samo Novobečejci, već jedan učesnik iz Novog Bečeja, ali i po jedan iz Loznice, Rume i Beograda, dok će ona biti vođa grupe, ovog puta.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković