webinfo

A+ A A-

Crveni krst podelio pakete pomoći ugroženim građanima

b_670_0_16777215_00_images_CKPaketiAvgustNB2019.jpgU proteklih nekoliko dana, Crveni Krst Novi Bečej delio je pakete pomoći najugroženijim građanima naše opštine. Ovom prilikom, podeljeno je dve stotine paketa pomoći koji su sadržali hranu, sredstva za higijenu i po deset kilograma brašna.

Pakete je obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Dunja Svirčev, sekretar Crvenog Krsta Novi Bečej, istakla je da se ovi paketi pomoći koje obezbeđuje Ministarstvo dele jednom godišnje, a da je Crveni Krst Vojvodine uspevao da obezbedi i pakete iz robnih rezervi koji se dele krajem godine, u novembru ili decembru. Ona je naglasila i da su spiskovi za podelu paketa sačinjeni u saradnji sa Centrom za socijalni rad,  Udruženjem penzionera Novi Bečej, Opštinskom organizacijom invalida rada i mesnim zajednicama u opštini Novi Bečej.

Osvrnuvši se na značaj ovakve pomoći, Svirčev je rekla: „Izuzetno je korisno, ali, daleko je od toga da je dovoljno. Dobili smo spiskove od Centra za socijalni rad, udruženja penzionera su predlagala penzionere sa niskim primanjima, na primer, neko ko ima penziju od sedam do deset, petnaest hiljada, maksimalno. Pogotovo kada žive dvoje u jednom domaćinstvu s tom jednom penzijom, to je veoma malo novčanih sredstava. Već računi kada se plate porodici ne ostane ništa. Veoma je značajno, ali, naglašavam, daleko od toga da je dovoljno s obzirom na to da je samo jednom godišnje. Korisnici koji dobiju pakete, nemaju pravo na narodnu kuhinju i obrnuto i gledamo da obuhvatimo što veći broj korisnika“. 

Podeljeno je osamdeset paketa u Novom Bečeju, pedeset u Novom Miloševu, četrdeset u Kumanu i trideset u Bočaru, a paketi su deljeni na lokacijama u svim naseljenim mestima, a u slučajevima gde se radi o nepokretnim ili nemoćnim licima, paketi su raznošeni domaćinstvima.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković