webinfo

A+ A A-

Poljo-fest i ove godine najveća podmanifestacija Gospojine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_PoljoFestpress2019.jpgKrajem ove sedmice održaće se najveća novobečejska manifestacija, Velikogospojinski dani, koja će, i ove godine, imati bogat program namenjen najširem spektru posetilaca, a najveća podmanifestacija, i ovoga puta, biće Poljo-fest. 

 

 

Predsednik opštine Novi Bečej i predsednik organizacionog odbora Gospojine, Saša Maksimović, istakao je na danas održanoj konferenciji za medije u Privrednoj komori Vojvodine da je Poljo-fest relativno mlada podmanifestacija koja se organizuje od  2013. Godine, ali da okuplja veliki broj izlagača i pruža sadržaje namenjene celoj porodici. On je podsetio i da je Gospojina jedna od tri najveće manifestacije u Vojvodini i pet u Srbiji i dodao: „Očekujemo zaista odličan provod. Očekujemo da se pokažemo kao dobri domaćini, da opravdamo epitet porodične i bezbedne manifestacije i želim da iskoristim priliku da pozovem sve da dođu u Novi Bečej koji ih uvek čeka raširenih ruku, Novi Bečej koji uvek čeka otvorenog srca i Novi Bečej koji je uvek dobar domaćin“.

Poljo-fest kao značajnu podmanifestaciju Gospojine, ali i veoma bitnu manifestaciju, uopšte, ocenio je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, Vladislav Кrsmanović. On je istakao i da je za održavanja manifestacije Poljo-fest, u poslednje tri godine, opredeljeno blizu 1.500.000 dinara, jer, kako je rekao, ovakve manifestacije doprinose razvoju poljoprivredne proizvodnje, očuvanju kulturne baštine. 

A, podršku Poljo-festu pruža i Privredna komora Vojvodine. „Privredna komora Vojvodine, kao mesto okupljanja privrednika, podržava sve manifestacije koje promovišu poljoprivredu, koje doprinose razvoju poljoprivrede i promociji sela“, rekla je  Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede PКV i dodala da je Gospojinski Poljo-fest manifestacija koja prevazilazi lokalni i poprima regionalni karakter.

Organizatori su ukazali i na bogat program ovogodišnjeg, sedmog po redu, Poljo-festa, gde će se tokom prvog dana, održati panel diskusija „Mladi poljoprivrednici – najveća šansa srpskog agrara“, a u saradnji sa zlatnim sponzorom manifestacije, kompanijom „Agroteh“ iz Trešnjevca, i ove godine će se održati takmičenje u jahanju mehaničkog bika. U subotu, 24. avgusta, očekuje se da će biti najveći dan stočara do sada, gde će, između ostalog, biti izložbakrupne, sitne stoke i sitnih životinja. Šef stručnog tima Poljo-festa, Milan Stojšin, naglasio je da će i ove godine biti osmišljenih sadržaja namenjenih svim generacijama posetilaca: „Predviđen je program i za najmlađe posetioce, u okviru kojeg će biti organizovano rekreativno jahanje konja. Takođe, i ove godine, za nešto starije učesnike, predviđeno je takmičenje u veštini upravljanja traktorom, prezentacija poljoprivredne mehanizacije u radu“. 

 

Poljo-fest počinje u petak, 23. avgusta, a u nastavku možete pročitati kompletan program.

 

Petak 23.08.2019. 

15:00h – Svečano otvaranje Poljofest-a

15:30h – Nastup vokalno instrumentalne grupe „Banatska odiseja“ iz Novog Miloševa

16:00h – Panel diskusija - „Mladipoljoprivrednici – najvećašansa srpskog agrara“ (predstavniciMinistarstvapoljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo)

17:00 - 20:00h – Takmičenje u veštiniupravljanjatraktorom (kvalifikacija)

17:00 - 20:00h - Prezentacijapoljoprivrednemehanizacije u radu

 

Subota 24.08.2019. – „Dan stočara“

10:00h – Otvaranje Poljofest-a

10:00 - 14:00h – Izložba krupne, sitne stoke i sitnih životinja i uručivanje nagrada

11:00 - 12:00h – Stručno predavanje poljoprivredne stručne službe „Zrenjanin“ 

17:00 - 20:00h – Takmičenje u veštini upravljanja traktorom (kvalifikacija)

17:00 - 20:00h – Prezentacija poljoprivredne mehanzacije u radu

 

Nedelja 25.08.2019. 

10:00h – Otvaranje Poljofest-a

17:00h  FINALE takmičenja u veštiniupravljanjatraktorom

Nagrade:
I mesto  60l (bačvica) motornog ulja za traktore

II mesto  40l  motornog ulja za traktore

III mesto  20l motornog ulja za traktore

Za prvih deset takmičara sa najboljim vremenima obezbeđena je majica i kačket sponzora takmičenja.

17:00 - 19:00 h - Prezentacijapoljoprivrednemehanizacije u radu

18:00h – Izvlačenje dobitnika robne nagradne igre 7. Poljofest-a (tiketi se kupujuna Info pultu u okviru Poljofesta)

Tokom svakog dana posetioce očekuju zabavne i rekreativne aktivnosti: jahanje za najmlađe posetioce, nadvlačenje konopca i takmičenje u jahanju mehaničkog bika.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković