webinfo

A+ A A-

Počeo sedmi Poljo-fest u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_PoljoFest2019_1.jpgDugonajavljivani velikogospojinski „Poljo-fest“ koji se ove godine održava po sedmi put u Novom Bečeju, otvorio je svoja vrata u petak, 24. avgusta.

 

Ovaj relativno novi dodatak „Velikogospojinskim danima“ brzo je uhvatio zamah, te već nekoliko godina nosi epitet najveće podmanifestacije u okviru ove velike novobečejske manifestacije. Kao i svake godine, veći broj izlagača se prijavio za učešće, što onih koji se bave prodajom poljoprivredne mehanizacije, što onih koji se bave poljoprivredom na druge načine, organizovana je panel diskusija, ali i takmičenje u jahanju mehaničkog bika za one koji bi da se razonode tokom posete „Poljo-festu“.
Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je na otvaranju „Poljo-festa“: „Jedina manifestacija koja je skoro, pa, identična novosadskom Poljoprivrednom sajmu je novobečejski Poljo-fest. Ono što je prednost Poljo-festa u odnosu na novosadski Sajam, iako je on značajno manji i regionalnog, a ne nacionalnog karaktera, je to što ne samo što mogu da vide mašine, nego mogu da ih vide u radu i da ih isprobaju što u slučaju novosadskog sajma, uglavnom, nije tako. Vrlo je značajno da Poljo-fest bude približen poljoprivrednicima sa ove teritorije da ovde, na licu mesta, mogu da vide kako to sve funkcioniše“. On je istakao i da se opština trudi da izađe u susret i podrži poljoprivredne proizvođače, te i da su za ovu godinu planirane subvencije za manje proizvođače, voćare i vinogradare, ali da, iako se nije uspelo sa dodelom ovih sredstava ove godine, očekuje da će se u 2020. to ispraviti i da će moći da konkurišu kod lokalne samouprave za ove subvencije. Takođe, on je kao bitno naglasio i planirano rešavanje problema atarskih puteva i kupovinu traktora kojim će JP „Komunalac“ održavati atarsku mrežu Novog Bečeja.

Otvaranju „Poljo-festa“ prisustvovao je i Vladislav Krsmanović iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je rekao da ovaj sekretarijat prepoznaje i podržava tradicionalne manifestacije kao ošto je ova. „U poslednje tri godine, mi smo za ovu manifestaciju opredelili blizu milion i petsto hiljada dinara. Ovakve manifestacije su od velikog značaja zato što se na jednom mestu skupe poljoprivredni proizvođači, predstavnici struke, nauke i na panel diskusijama, mi koji kreiramo agraranu politiku u Vojvodini dobijemo dosta informacija i valjanih predloga koje vrlo često uvrstimo u naše konkursne linije“, rekao je Krsmanović ovom prilikom.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković