webinfo

A+ A A-

Revija paradnih zaprega – koren iz kog su nikli „Velikogospojinski dani“

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Paradakonja2019.jpg„Velikogospojinski dani“ u Novom Bečeju su jedna od najvećih manifestacija u Vojvodini koja svake godine privuče ogroman broj posetilaca.

Ipak, pre nego što su „Velikogospojinski dani“ dobili svoj koncertni i manifestacioni karakter, oni su bili skromno obeležavani kao seoska slava, a od 1994. godine, u organizaciji konjičkog kluba „Vranjevo“ i opštine Novi Bečej, počela je da se organizuje i revija paradnih zaprega, popularna: parada konja, a sve u čast i spomen na konjarske i konjičke tradicije kojima su Novi Bečej i Vranjevo vekovima vezani i po kojima su bili poznati i jedinstveni i pre više vekova.

Ni ove godine ovaj deo Gospojine nije izostao, te su tako posetioci u nedelju, 25. avgusta, mogli da uživaju i revijalnom i u takmičarskom delu ovog tradicionalnog dešavanja gde je učestvovalo oko trideset različitih zaprega. Miodrag Mića Dujin iz konjičkog kluba „Vranjevo“ rekao je ovom prilikom: „Imamo dvopreg, imaćemo četvoropreg, petopreg i dečiju zapregu. To je naša perspektiva koju želimo, da deca danas, sutra budu naši zastupnici, naši naslednici i to smo pokušali da postignemo i uspeli smo u tome

Reviji je prisustvovao i Dejan Petrović koji je iste večeri sa svojim Big Bendom nastupao na „Velikogospojinskim danima“, a koji je, inače veliki ljubitelj konja. Kako je izjavio, konji su njegova velika ljubav i bila mu je čast da prisustvuje podmanifestaciji koja je preteča današnjih Velikogospojinskih dana.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković