webinfo

A+ A A-

Etno-bazar raste iz godine u godinu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Etnobazar2019.jpgJedan od neizostavnih delova „Velikogospojinskih dana“ u Novom Bečeju je i Etno-bazar koji se svake godine organizuje u samom centru Novog Bečeja.

 

Širok dijapazon izlagača i proizvoda domaće radinosti uvek privuče veliko interesovanje posetilaca, ali i broj izlagača raste iz godinu u godinu. Tako je bilo i ove godine čime su organizatori zadovoljni potvrdila je Dragana Lazić, predsednica organizacionog odbora ove podmanifestacije. „Izlagača koji su došli sa strane ima oko devedeset i, uz to, ima i tridesetak udruženja. Još malo je ostalo do kraja ulice tako da ćemo morati tražiti neku drugu lokaciju gde ćemo premestiti Etno-bazar jer ne verujem da će mesta biti više. Ja sam, u suštini, zadovoljna. Nevreme u subotu je napravilo haos, ali moja dečica su se razletela, pomagala tako da se sve dobro završilo. Nije bilo nekih većih problema i veće štete“, rekla je Lazić. Pored mnogobrojnih proizvoda i ručnih radova, ove godine mogle su se videti i novine kao što je bila grnčarija, a poseban kuriozitet bili su – čvarci. „Momci iz Kaća na licu mesta tope čvarke što je veoma interesantno s obzirom na to da je avgust mesec i jeste malo toplo, ali narod čeka i svaka nova tura čvaraka se rasproda za čas“, objasnila je Dragana Lazić o čemu se radi.

Za tri dana koliko je trajao, Etno-bazar obišlo je veoma mnogo posetilaca, a odlične reakcije i broj izlagača ukazuju na to da je ovo tradicija koja će se u Novom Bečeju nastaviti i u narednim godinama.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković