webinfo

A+ A A-

Transfuziomobil posetio opštinu Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Transfuziomobil1.jpgPotrebe za krvlju u letnjim mesecima uvek su veće nego inače što je bio i glavni razlog da se 28. avgusta, u Kumanu i Novom Bečeju organizuju vanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Kuriozitet ovog puta bilo je to što se krv davala u tzv. transfuziomobilu, specijalnom namenskom vozilu koji pruža mnoge pogodnosti prilikom davanja krvi.

Osvrćući se na novi pristup davanju krvi, Dunja Svirčev, sekretar Crvenog Krsta Novi Bečej, rekla je: „Imamo dosta novih davalaca, što je za svaku pohvalu. Iza nas se nalazi transfuziomobil koji je Pokrajinski Zavod za transfuziju krvi dobio od Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo, odnosno, od Pokrajinske vlade, uz pomoć kojeg se na moderan i nov način, pre svega konforan i udoban, jer je kamion klimatizovan, vrši davanje krvi. Dosta ljudi je prišlo i raspitalo se o čemu se radi upravo zbog toga što je transparentno, novo, eto neka nova pojava u naselju“.

Tokom današnje akcije, davaoci su dobijali i simbolične poklone kao što su privesci za ključeve, hemijske olovke i ogledalca, a koji su obezbeđeni podrškom mesnih zajednica Novi Bečej i Kumane i opštine Novi Bečej.

U Novom Bečeju, odazvalo se 33 potencijalnih davalaca, 11 je odbijeno iz zdravstvenih razloga, a krv je prvi put dalo njih 6. U Kumanu, krv je dalo 29 ljudi, odbijeno je 10, a prvi put je davalo krv njih 13.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković