webinfo

A+ A A-

Đačka pijaca i ove godine okupila i decu i roditelje

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_DjackaP2019.jpgOvogodišnja Đačka pijaca koju organizuje osnovna škola „Miloje Čiplić“ privukla je veliku pažnju Novobečejaca.

 

U subotu, 14. septembra, na novobečejskoj pijaci, učenici mlađih razreda ove škole su u saradnji sa svojim roditeljima na tezge izneli različite proizvode, igračke i slatkiše kojima su trgovali. Šarolika ponuda najraznovrsnije robe koju su učenici izneli na tezge privukla je mnogo pažnje njihovih vršnjaka, ali i pružila odličnu priliku za druženje deci i roditeljima. Ono što je posebno doprinelo uspehu ovogodišnje dečije pijace jeste i veliki broj posetilaca koji su svratili da kupe nešto od najmlađih prodavaca.

Olga Mirkov, učiteljica u OŠ „Miloje Čiplić“, rekla je da đačka pijaca postaje jedna lepa tradicija koja se dopada i roditeljima i deci. „Oni veoma rado učestvuju i ove godine primećujemo najveći odziv do sada. Njima je ovo jedan vid druženja, zabave i dodatnih aktivnosti. Mnogo im prija i uvek su puni utisaka, rado očekuju ovaj događaj i nama je svima drago zbog toga“, rekla je Mirkov istakavši i da je veoma značajno što se stvara saradnja na relaciji učenici, škola, roditelji budući da ih to sve učvršćuje na zajedničkom putu. Kao bitno, ona je izdvojila i to što deca na ovakav način uče da ekonomišu od najranijeg uzrasta: „To je veoma bitno. Ekonomija postaje sve bitniji element našeg društva i dobro je da se oni vežbaju od malih nogu“. Ona je iskoristila ovu priliku i da najavi formiranje učeničke zadruge u osnovnoj školi „Miloje Čiplić“ gde će se deca na nešto drugačiji način baviti ekonomisanjem, a o čemu će blagovremeno biti više reči.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković