webinfo

A+ A A-

Sportsko-sistematskim pregledima do zdravih sportista

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Sistematski.jpgU subotu, 21. septembra, u Domu zdravlja u Novom Bečeju, organizovani su besplatni sportsko-sistematski pregledi za decu uzrasta od šest do četrnaest godina.

 

Kako ističe primarijus doktor Biljana Savić, specijalista sportske medicine, koja je i pregledala decu u subotu, sportsko-sistematski pregledi su vid redovne kontrole svih onih koji se bave sportom. „Sportsko-sistematski pregledi su predviđeni za sve kategorije sportista, dakle, i za rekreativce i za sudije i za trenere. Prvo pre početka bavljenja sportom, a, onda, na svakih šest meseci. Pre nego što dođu kod lekara, prvo se vadi krv i traži se kompletna krva slika, šećer u krvi i urin, zatim, treba izmeriti težinu i visinu. Radimo EKG u miru, a posle imamo pregled kod lekara, merimo pritisak, obratimo pažnju na simetriju muskulature i, ukoliko primetimo neke nedostatke ili asimetrije, vršimo dodatne preglede kod pulmologa, alergologa, kardiologa, fizijatra ili savetujemo trenerima promenu u trenažnom procesu“, rekla je Savić ovom prilikom.

Ona je dodala i da je ovaj pregled bio namenjen deci uzrasta od šest do četrnaest godina, ali da je poželjno i preporučljivo da se svi koji se bave sportom pregledaju redovno.

Ovi pregledi finansirani su sredstvima dobijenim od Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za populacionu politiku i demografiju uz učešće opštine Novi Bečej putem Saveta za populacionu politiku o čemu je naš portal nedavno i PISAO

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković