webinfo

A+ A A-

Škola za trudnice u Novom Bečeju startuje 1. oktobra

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Trudnica1.jpgOd prošle godine, u Novom Bečeju, organizuje se „Školica za trudnice” čiji cilj je, kako stoji u javnom pozivu, priprema trudnica i njihovih porodica za dolazak beba na svet, odnosno da se na njih deluje edukativno, kao i da se izvrši psiho-fizička priprema trudnica i njihovih porodica.

Svakoj trudnici iz opštine Novi Bečej (naročito prvorotkinji) koja je u 28. nedelji trudnoće, preporučuje se da pohađa „Školicu za trudnice“, uz prethodnu saglasnost ginekologa.

Prvi čas koji podrazumeva upis, upoznavanje i predstavljanje rada Školice održaće se 01.10.2019. sa početkom u 15 časova u Domu zdravlja Novi Bečej, adresa Trg Oslobođenja 2, drugi sprat, a što se tiče konkretnog rada, priprema u „Školici za trudnice“ počinje u 28. nedelji trudnoće, podrazumeva osam časova mesečno, dva puta nedeljno, u trajanju od sat i po, sa ciljem da se buduće mame pripreme za porođaj, odnosno za ulazak u svet roditeljstva.

Rad „Školice za trudnice“ finansiran je sredstvima Opštine Novi Bečej kroz meru populacione politike „Put ka zdravom materinstvu“ koja obuhvata i rad ove, druge po redu u ovoj godini, „Školice za trudnice“.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković