webinfo

A+ A A-

Narodna kuhinja počela sa radom

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Nkuhinja2019.jpgU utorak, 1. oktobra, sa radom je počela Narodna kuhinja u sva četiri naseljena mesta opštine Novi Bečej, a koja će deliti obroke do kraja juna naredne godine.

 

I ove godine, rad Narodne kuhinje rezultat je saradnje osnovne organizacije Crvenog krsta u Novom Bečeju, Opštine Novi Bečej i Centra za socijalni rad, a ono što jeste novina je da će ove godine, umesto šest meseci, kuhinja raditi devet meseci.

Kako je istakao Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, održan je broj od 225 obroka koliko se deli svakog dana: „Opština finansira rad Narodne kuhinje. Održali smo nivo od 225 obroka, a ono što je razlika u odnosu na prethodne godine jeste da smo do sada finansirali šest meseci, od ove godine ćemo finansirati devet meseci Narodnu kuhinju sa toplim obrocima tako da će građani i u tom smislu biti obezbeđeni“.

Sekretarka osnovne organizacije Crvenog krsta, Dunja Svirčev, zahvalna je na saradnji i opštini Novi Bečej, ali i industriji mesa „Promes“ koja je donirala 15 kilograma suhomesnatih proizvoda za spravljanje obroka za najugroženije. „Ukupno imamo 225 obroka, hrana se deli na četiri punkta u naseljenim mestima. Imamo 48 obroka u Kumanu, 95 u Novom Bečeju, 55 u Novom Miloševu i 27 u Bočaru. Ovo je veoma značajno. Kroz razgovor sa korisnicima došli smo do zaključka da im ovo izuzetno znači, da mnogi žive u lošim uslovima, da nemaju ni struje ni neke osnovne stvari za život i početak rada kuhinje im olakšava. Barem ne moraju da brinu za taj jedan obrok dnevno koji dobijaju“, kazala je Svirčev.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković