webinfo

A+ A A-

Zajedničko predstavljanje partnera na projektu „Rehab NatCult Heritage“ na 52. LORIST-u

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Lorist1.jpgPosle nedavno održanog mini-sajma NB ECOTOUR o čemu je naš portal već pisao, projekat „Rehabilitacija zajedničkog prirodnog i kulturnog nasleđa zarad budućeg razvoja regiona“,  koji se sprovodi u okviru „Interreg-IPA“ programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, predstavljen je i na 52. Međunarodnim sajmovima LORIST koji se održavaju u Novom Sadu. 

 

FOTOGRAFIJA: Goran Dobožanov

 

Kako je istakla Jovana Vokić, menadžer projekta, ovo je prvi put da se rezultati saradnje nastale na realizaciji ovog projekta b_280_221_16777215_00_images_Tijana_Slike_Lorist2.jpgpredstavljaju na sajmu turizma, ali i da je veoma značajno što su prisutni i partneri iz Šandorfalve, Mađarska, sa kojima se projekat i sprovodi. „Projekat traje od aprila prošle godine, ali ovo je momenat kada smo mogli da predstavimo ono što smo hteli. Ideja je bila da predstavimo zajedničku turističku ponudu nas i grada Šandorfalve. Ovo je momenat kada smo zajedničke resurse uspeli da uvežemo, da napravimo zajedničku ponudu i da tu ponudu predstavimo na Sajmu turizma pošto je cilj našeg projekta razvoj turizma u predmetnom regionu“, rekla je Vokić.  Ona je dodala i da su zadovoljni posećenošću štanda, kao i da su ih na Sajmu posetili predstavnici turističkih organizacija kao i zaštićenih prirodnih dobara Srbije. Pored toga, posetio ih je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković. „Zadovoljni smo interesovanjem ljudi koji su nas uočili, prišli nam, raspitivali se šta mi to predstavljamo i šta mi to možemo da ponudimo. Na Sajmu smo bili do kraja, do poslednjeg dana. Sa nama su bili i partneri iz Mađarske, koji su, koliko mi znamo, zadovoljni prezentacijom projekta, odnosno zajedničkom turističkom ponudom“, zaključila je Vokić.

 

Projekat „Rehabilitacija zajedničkog prirodnog i kulturnog nasleđa zarad budućeg razvoja regiona“ u okviru „Interreg-IPA“ programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementiraju grad Šandorfalva (Mađarska), kao nosilac i opština Novi Bečej, kao partner na projektu. Okosnica projekta je razvoj regiona baziran na prirodnim i kulturnim vrednostima oba partnera, a ukupna vrednost projekta je 557.602,20 evra, dok je doprinos Evropske unije 473.961,87 evra.

Period realizacije projekta: 01.04.2018-31.03.2020.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković