webinfo

A+ A A-

Defile kostima, smeha i radosti u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Maskenbal2019.jpgDečija nedelja u punom je jeku, a među mnogobrojnim aktivnostima koje se tokom nje organizuju, i ove godine je najveću pažnju građana Novog Bečeja privukla šetnja mališana iz predškolske ustanove „Pava Sudarski“ koji su odeveni u likove iz popularnih filmova, serija, bajki i priča prošli ulicama i ulepšali još jednu novobečejsku jesen.

Ovogodišnji maskenbal održan je u sredu, 9.oktobra, a u njemu su učestvovala deca iz sva četiri vrtića.Kako ističe Ivana Kiselički, vaspitačica u PU „Pava Sudarski“, ovo je sada, već, tradicionalni deo Dečije nedelje: „U okviru Dečije nedelje imamo i tradicionalni maskenbal koji se svake godine održava na ulicama našeg grada. Tu možete da vidite razne likove iz crtanog filma, dečije bajke i ostalih kreativnih radionica roditelja. Mi to već mesec dana pripremamo, roditelji su aktivni učesnici u svemu ovome i pomažu u izradi kostima. Do kraja nedelje, planirana nam je i poseta predsednika opštine i druženje sa njim. Imaćemo jednu žurku koju održavamo svake godine, ali i druženje među grupama“. Prema njenim rečima, postoje likovi koji se ponavljaju svake godine na maskenbalu, ali i oni koji su sasvim novi i plod su kreativnog rada roditelja i dece.

Dečija nedelja ove godine se održava pod sloganom „Da pravo svako dete uživa lako“, a značajan je i podatak da se ove godine navršava tačno tri decenije od usvajanja međunarodne Konvencije o pravima deteta.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković